Αλληλεγγύη: Η Κύπρος κείται μακράν κύριε Μητσοτάκη;

Η Κύπρος κείται μακράν κύριε Μητσοτάκη; Διερωτάται σε γραπτή ανακοίνωση το κίνημα Αλληλεγγύη αναφορικά με τις σχέσεις Λευκωσίας – Αθήνας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

H δήλωση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά που υπονοεί ρήξη στις σχέσεις Ελλάδος – Κύπρου αυτή την κρίσιμη περίοδο, καθώς και αλλεπάλληλα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε προβλήματα μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας, προκαλούν απογοήτευση και αγανάκτηση σε ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Εάν μάλιστα ισχύει το περιεχόμενο της δήλωσης Κοτζιά ότι οι σύμβουλοι του Έλληνα Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον καθοδηγούν να κρατά αποστάσεις από την Κύπρο «για να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να μην φορτωθεί πιθανές επερχόμενες ήττες», τότε το Εθνικό Κέντρο πολιτεύεται προδοτικά για το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού. Και όχι μόνο.

Διότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν νέες ήττες στην υπόθεση της Κύπρου, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή οποιοσδήποτε Έλλην πρωθυπουργός να μην έχει βαρύτατη ευθύνη.

Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει να μιλούμε μόνο υπεύθυνα και ξεκάθαρα στον λαό. Εάν αυτές οι πληροφορίες ισχύουν – ασχέτως ότι βρισκόμαστε λίγα μόνο 24ωρα πριν από τις “υπογραφές” για τον αγωγό EastMed στην Αθήνα- τότε επιβεβαιώνονται οι δικοί μας φόβοι: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άρχισε να επιβάλλει τη γραμμή της παράδοσης διότι για την ίδια «Η Κύπρος κείται μακράν».