Αλληλεγγύη: Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τα εμβόλια

Σε ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη, καλεί τη κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τα εμβόλια προστασίας από τον Κορωνοϊό!

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις αποφάσεις που έλαβε σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα και την επιλογή συγκεκριμένων εμβολίων.

Μέχρι σήμερα επιχειρούσαν να μας πείσουν ότι συμβουλεύτηκαν την επιστημονική επιτροπή. Έλεγαν ψέματα! Ήδη ο τότε εκπρόσωπος της επιστημονικής επιτροπής καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης, σε δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε το Κίνημα Αλληλεγγύη, αποκάλυψε πως ουδέποτε το Υπουργείο Υγείας ζήτησε τη δική τους συμβουλή.

Ακολούθως η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας επιχείρησαν να μας πείσουν ότι οι διαβουλεύσεις έγιναν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η Κύπρος δεν είχε περιθώρια επιλογών, και ήταν υποχρεωμένη να ακολουθήσει εντολές των Βρυξελλών. Και πάλι λένε πάλι ψέματα στον λαό.

Χθες ενώπιον της επιτροπής Υγείας της Βουλής ο Ιερόθεος Παπαδόπουλος, επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στην Κύπρο, ανέφερε πως η Κύπρος έκανε τις δικές της επιλογές για τα εμβόλια και πως δεν έχουν παραγγείλει όλες οι χώρες τις ίδιες ποσότητες εμβολίων αλλά ούτε ήσαν υποχρεωμένες να αγοράσουν συγκεκριμένο τύπο εμβολίου.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας να δώσουν εξηγήσεις!

1. Με ποια κριτήρια επέλεξαν τα εμβόλια για τον Κυπριακό λαό;

2. Το κόστος ή άλλοι παράγοντες καθόρισαν την απόφαση;

3. Γιατί οι μεγαλύτερες ποσότητες αφορούν εμβόλιο που κατά παραδοχήν τη κατασκευάστριας εταιρείας δημιουργεί μόνο 75% ανοσία ενώ -ασχέτως των λεγομένων του ΠΟΥ, που δεν είναι η πρώτη φορά που έδωσε ανακριβείς πληροφορίες- δεν είναι το πλέον κατάλληλο για άτομα άνω των 60 ετών;

Το Κίνημα Αλληλεγγύη τάσσεται ανοιχτά υπέρ της διαφοροποίησης του εμβολιαστικού προγράμματος. Θεωρούμε πως πρέπει άμεσα να εμβολιασθεί ο ενεργός πληθυσμός που μπορεί να στηρίξει την επανεκκίνηση της οικονομίας.