Αλληλεγγύη: Η Κυβέρνηση δημιουργεί νέα ερωτήματα για τα «χρυσά διαβατήρια»

Αλληλεγγύη για τα «χρυσά διαβατήρια»: Η Κυβέρνηση δεν απαντά σε ερωτήματα

Τα ερωτήματα για τα  όχι μόνο δεν απαντώνται από την κυβέρνηση αλλά δημιουργούν και νέα:

1. Το 0,3% των διαβατηρίων που εξέδωσε η ΕΕ, εκδόθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Πρόεδρος μίλησε για περίπου 185 χιλιάδες Ευρωπαϊκά διαβατήρια. Δεν διευκρίνισε ο Πρόεδρος στην χθεσινή συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 αν οι 185 χιλ. Ευρωπαϊκά Διαβατήρια είναι όλα «χρυσά» ή αν σ’ αυτά περιλαμβάνονται και όλα όσα δίδονται σε μετανάστες, ακαδημαϊκούς, συνάψαντες γάμους με ευρωπαίους πολίτες και ότι ελάχιστα εξ αυτών πωλούνται σε «επενδυτές».

2. Δεν μας είπε ο Πρόεδρος πόσα από τα 4800 διαβατήρια που εξέδωσε η ΚΔ δόθηκαν σε φτωχούς μετανάστες που ζουν στην Κύπρο εδώ και δεκαετίες και δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε πουθενά αλλού, και πόσα σε παιδιά που γεννήθηκαν εδώ, είναι Κύπριοι αλλά δεν έχουν την δυνατότητα ούτε να εργαστούν ούτε να ταξιδεύσουν. Όλοι αυτοί έχουν κάνει αιτήσεις αλλά δυστυχώς οι αιτήσεις τους συνεχώς «χάνονται». Δεν τους δίνεται ούτε ένα τενεκεδένιο διαβατήριο, πολλώ δε μάλλον ένα χάλκινο.

3. Μήπως πρέπει να μας πει κάποιος και ποια είναι τα δικηγορικά γραφεία που εξέδωσαν τα υπόλοιπα «χρυσά» διαβατήρια πέραν των 39 που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο της Προεδρικής Οικογένειας;