Αλληλεγγύη: Η ΔΔΟ που κάποτε ήταν το λάβαρο πολλών «πατριωτών» άρχισε να χάνει πόντους

Η ΔΔΟ που κάποτε ήταν το λάβαρο πολλών και ποικίλων «πατριωτών» άρχισε να χάνει πόντους, αναφέρει σε ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Όχι γιατί οι έξυπνοι της παρέας κατάλαβαν τι «Φράνγκενσταϊν» έφτιαχναν με το κουτσούρεμα βασικών δικαιωμάτων και με ένα μόρφωμα λύσης που δεν έχει καμιά σχέση με ομοσπονδιακό σύστημα, αλλά γιατί δεν τους βγαίνει με την κατοχική Τουρκία η οποία δεν εγκαταλείπει τις βλέψεις της για το νησί.

Έτσι χωρίς καμιά δυσκολία και κυρίως χωρίς καμιά ιδιαίτερη περίσκεψη επινοήθηκε ο αδόκιμος όρος της χαλαρής ομοσπονδίας. Ωσάν αυτό για το οποίο συνομιλούσαμε ως τώρα ήταν η αυστηρή ομοσπονδία.

Δυστυχώς τα έγγραφα των συνομιλιών που έχει επιτραπεί στα κόμματα να διεξέλθουν -αν είναι αυτά τα πραγματικά έγγραφα των συνομιλιών- βεβαιώνουν για εντελώς διαφορετικά πράγματα. Βεβαιώνουν ότι η δική μας πλευρά απλώς αυτοσχεδιάζει και κάθε άλλο παρά έχει υπόψη της το μέλλον ενός λαού.

Βέβαια, στις ποικίλες παρεμβάσεις των γνωστών- άγνωστων υπόπτων ακούσαμε και το αμίμητο ότι το πρόβλημα είναι απλό. Με ένα μολύβι σβήνουμε κάποιες εξουσίες της Κεντρικής και τις μεταφέρουμε στα συνιστώντα κράτη. Τι σημασία έχουν οι 28 εξουσίες ή οι 20 κοντά στην αιωνιότητα θα έλεγε κάποιος, καγχάζοντας για το χάλι μας.

Δυστυχώς για τους «Άϊνσταϊν» της παρέας, κάθε αρμοδιότητα που μεταβιβάζεται ή δεν μεταβιβάζεται στα συνιστώντα κράτη έχει το δικό της βάρος και προκρίνει τη συνοχή και λειτουργία μιας ομοσπονδιακής λύσης. Η κατ’ ευφημισμό αναφορά σε αποκέντρωση μπορεί εξορισμού της να αποτελεί εκσυγχρονιστικό όρο, όμως στην ουσία αφορά εκσυγχρονιστικές αλλαγές στο σύστημα, που σίγουρα δεν υπηρετούν καμιά σολομώντειο λύση που μας προτείνεται.

Είναι καιρός οι κυβερνώντες να σταματήσουν να συγχύζουν τον κόσμο και νηφάλια και τεκμηριωμένα να επανεξετάσουν μια αποτυχημένη στρατηγική, θέτοντας το πρόβλημα πάνω στις σωστές του διαστάσεις.

Η συνεχιζόμενη στάση της κατοχικής Τουρκίας μάς δίδει κάθε δικαίωμα να ξαναδούμε κάποια πράγματα από την αρχή και όχι να προσπαθήσουμε να συναντήσουμε τις τουρκικές θέσεις.

Μπορεί τα πράγματα, εδώ που έχουν οδηγηθεί, να είναι δύσκολα αλλά εκείνο που υπερισχύει είναι η σωτηρία της πατρίδας μας.

Check Also

Αβέρωφ: Δεν υπάρχει πιο ισχυρό αντίδοτο στις δυσκολίες που έρχονται από το να έχεις μια δυνατή οικονομία

Αβέρωφ: Επειδή έρχονται δύσκολα για τον τόπο μας, έρχονται δύσκολα για την παγκόσμια και την …

Επίσημη επίσκεψη Κασουλίδη στο Κατάρ – Θα διαβιβάσει γραπτό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί σήμερα για τη Ντόχα του Κατάρ, όπου θα …