Αλληλεγγύη: Ευθύνες φέρει το Υπουργείο Υγείας, ας μην ψάχνει «αντιφρονούντες»

Ευθύνες φέρει το Υπουργείο Υγείας, ας μην ψάχνει «αντιφρονούντες», τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη για το θέμα των εμβολιασμών

Η ανακοίνωση:

Δικαιολογημένη κρίνεται η αρνητική στάση το πληθυσμού έναντι του εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca. Κατά την εκτίμηση μας αυτό οφείλεται στις διστακτικές και μη επιστημονικά τεκμηριωμένες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας το οποίο ανέμενε πάντοτε παθητικά τις αποφάσεις της ΕΕ και του Π.Ο.Υ, έχοντας βεβαίως κατά νου και το γεγονός ότι οι προμήθειές του με το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τα άλλα δύο διαθέσιμα προϊόντα. Και τούτο ως αποτέλεσμα της “υπακοής” στις εντολές των Βρυξελλών κατά παράβαση της Αρχής της Επικουρικότητας όσον αφορά ζητήματα Υγείας.

Επικοινωνιακά το Υπουργείο και οι επιστημονικές του ομάδες απέτυχαν παντελώς να διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στις αποφάσεις τους. Η πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής των εμβολιαστικών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για διασύνδεση των εμβολιασμών με τα περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα και οι αντιφατικές τοποθετήσεις αξιωματούχων της ΕΕ και του ΕΜΑ, όξυναν τις αντιδράσεις του πληθυσμού.

Καλούμε το Υπουργείο να τοποθετηθεί υπεύθυνα και με επιστημονική τεκμηρίωση και όχι με απαξιωτικές «προγραφές των αντιφρονούντων». Το Υπουργείο οφείλει επίσης να μεταπείσει τους μη αποδεχόμενους εμβολιασμό λειτουργούς του ή τουλάχιστον να τους αποτρέψει από δημόσιες τοποθετήσεις κατά των εμβολιασμών.

Ήδη θρηνούμε 260 τόσα θύματα, τα πλείστα ανεμβολίαστα ενώ ευτυχώς ουδείς έχασε την ζωή του από παρενέργειες των εμβολιασμών.

Όσον αφορά στο AstraZeneca, ας διαθέσει τα εμβόλια του σε ηλικιακές ομάδες μεταξύ 40 και 65 ετών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι επιστημονικές ανακοινώσεις πολλών πανεπιστημίων θεωρούν την αποτελεσματικότητά του ως μειωμένη στους άνω των 65 και τις όποιες παρενέργειές του ως συχνότερες σε θήλεα άτομα κάτω των 40.

Επισημαίνουμε επίσης ότι ο οικονομικός πόλεμος μεταξύ των κατασκευαστριών εταιρειών είναι άνευ προηγουμένου και δεν θα εκπλαγούμε αν ανά πάσα στιγμή γνωστοποιηθεί σκάνδαλο μεγατόνων με επίκεντρο τις Βρυξέλλες.