Αλληλεγγύη: Επιστροφή στις συνομιλίες με τα σημερινά δεδομένα συνιστά παράδοση άνευ όρων και αμαχητί

Ο λαός δεν ανέχεται τον εμπαιγμό, αναφέρει σε γραπτή δήλωση το Κίνημα Αλληλεγγύη

Η ανακοίνωση:

Διαφωνούμε με την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη και όσων κομμάτων τον στηρίζουν στην επανέναρξη συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ. Η δήθεν αποχώρηση του Γιαβούζ και του Μπάρμπαρος, δεν ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, διότι οι Τούρκοι απλώς θα μπαινοβγαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ κατά το δοκούν, όπως συμβαίνει άλλωστε εδώ και χρόνια.

Θεωρούμε ότι οι διακηρύξεις για άνευ όρων επιστροφή στις συνομιλίες υποσκάπτουν και καθιστούν άνευρο οιοδήποτε ψήφισμα είτε του Σ.Α. του ΟΗΕ, είτε της Ε.Ε, είτε φίλων χωρών γιατί και πάλι «καλλιεργείται καλό κλίμα που δεν θα πρέπει να διαταραχθεί».

Ένα καλό κλίμα που απλώς οδηγεί την ΚΔ σε συνεχείς υποχωρήσεις και αυτοακύρωση και την Ε.Ε και την Τουρκία σε πολλαπλασιασμό των οικονομικών και άλλων κερδών που αποκομίζουν από τις άριστες σχέσεις που διατηρούν. Ο Λαός μας δεν ανέχεται πλέον τον εμπαιγμό.

Η επιστροφή στις συνομιλίες με τα σημερινά δεδομένα συνιστά παράδοση άνευ όρων και αμαχητί, στις ορέξεις της Άγκυρας και ωθεί τους νόμιμους κατοίκους της Αμμοχώστου σε εκποίηση των περιουσιών τους. Είτε με προσφυγή στην επιτροπή αποζημιώσεων, είτε ιδιωτικά. Ενδεχομένως ακόμη και σε επιστροφή στην δύσμοιρη πόλη υπό κατοχική διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση το ΕBΚΑΦ θα παρέμβει διεκδικώντας την κυριότητα της γης μας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να βγει πιο δυναμικά προς τα έξω και αντί να χάνει διαρκώς κεκτημένα, παριστάνοντας το «καλό παιδί», να δώσει σκληρή μάχη για τα δίκαια του λαού. Τα εργαλεία υπάρχουν, αναμένουμε να δούμε τη θέληση για την υπεράσπιση της πατρίδας μας.