Αλληλεγγύη: Εμείς ρωτάμε τον Νιαζί, τι δουλειά έχει η Τουρκία μέσα στην ΑΟΖ ενός ανεξάρτητου κράτους;

Σε γραπτή ανακοίνωση, το Κίνημα Αλληλεγγύη, απαντά στο ΑΚΕΛ και στον ευρωβουλευτή Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, ρωτώντάς τον , τι δουλειά έχει η Τουρκία στην ΑΟΖ ενός ανεξάρτητου κράτους,

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ εμφανίζεται ένθερμος υποστηρικτής της πλήρους εξίσωσης του 17% του πληθυσμού με την μεγίστη πλειοψηφία του 83%. Εξαποστέλλει στα τάρταρα την βασική δημοκρατική αρχή «ένας άνθρωπος -μία ψήφος» και ψέγει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για συμπαιγνία με τον Τσιαβούσογλου προς επίτευξη λύσης δύο κρατών, θεωρώντας τον και συνυπεύθυνο για τα τραγικά αδιέξοδα. Στα σημεία αυτά ας του απαντήσει η νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιπλέον ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ κατηγορεί τον Πρόεδρο ότι «επιχείρησε να κρατήσει την Τουρκία εκτός του ενεργειακού παιχνιδιού».

Εμείς ρωτάμε τον Νιαζί, τι δουλειά έχει η Τουρκία μέσα στην ΑΟΖ ενός ανεξάρτητου κράτους;

Γιατί η Κύπρος πρέπει να λαμβάνει την άδεια της Τουρκίας για νόμιμες ενέργειες μέσα στις θάλασσες της και στον εναέριο της χώρο;

Σε ένα σημείο έχει δίκαιο ο Νιαζί. Στην θέση ότι η ΚΔ «νόμισε ότι χάρη στις συνεργασίες στην περιοχή έχει γίνει γεωπολιτική δύναμη και θα μπορούσε να επιχειρήσει γεωτρήσεις για φυσικό αέριο ανενόχλητη μέχρι τέλους. Ήταν ξεκάθαρο ότι αυτή η πολιτική θα οδηγούσε στην εμπλοκή της Τουρκίας κάτι που ήξερε και ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης».

Όσον αφορά την ψευδαίσθηση των κυβερνώντων ότι μετέτρεψαν την Κύπρο σε γεωπολιτική υπερδύναμη, αυτό είναι αληθές και ελπίζουμε η κατραπακιά που έχουμε φάει από την Ε.Ε στο θέμα των κυρώσεων και η στάση των ΗΠΑ και η σιωπή των συμμάχων μας Ισραήλ και Αιγύπτου να τους έχει επαναφέρει στην πραγματικότητα.