Αλληλεγγύη: Δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί το σκάνδαλο στο Συνεργατισμό

“Δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί το σκάνδαλο στο Συνεργατισμό και τα φοβερα εγκλήματα σε βάρους του λαού| αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Δεν υποβαθμίζουμε σε καμία περίπτωση το ζήτημα της Παιδείας, την κρίση στην Παιδεία, γιατί για εμάς η Παιδεία είναι εθνική υπόθεση. Υπενθυμίζουμε ότι με την έναρξη της οικονομικής κρίσης είχαμε ζητήσει να μη γίνει καμία περικοπή στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Παρακολουθούμε με αγωνία τις έκτακτες συνεδριάσεις της Βουλής και τις αντιδράσεις των αντιμαχομένων μερών και επιμένουμε ότι με καλή θέληση μπορεί να υπερπηδηθούν τα εμπόδια προς όφελος των μαθητών αλλά και των ιδίων των εκπαιδευτικών.

Ωστόσο δεν μας διαφεύγει το γεγονός ότι το μέγα σκάνδαλο του Συνεργατισμού, το οποίο μπορεί να οδηγήσει την Κύπρο ξανά σε μνημόνιο και για το οποίο γίνονται καθημερινά ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής φοβερές καταγγελίες για εγκλήματα σε βάρος του λαού, βυθίζεται συνεχώς από τον αφρό της επικαιρότητας.

Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε να ξεχαστεί και θα αγωνιζόμαστε συνεχώς για να τιμωρηθούν οι ένοχοι της καταστροφής του μεγαλύτερου επιτεύγματος του εργαζόμενου λαού.