Αλληλεγγύη για τιμές εισιτηρίων: Αδράνεια της Κυβέρνησης και αποτυχία της Ε.Π.Α.

Αδράνεια της Κυβέρνησης και αποτυχία της Ε.Π.Α. να ελέγξει τις τιμές εισιτηρίων, κάνει λόγο το Κίνημα Αλληλεγγύη σε γραπτή ανακοίνωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η αεροπορική διασύνδεση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται αυστηρά και αποκλειστικά με όρους αγοράς, δηλαδή προσφοράς και ζήτησης που καθορίζουν τις τιμές των εισιτηρίων.

Τα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλους ελλαδικούς προορισμούς, αποδεικνύουν ότι οι αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις ανάγκες των καταναλωτών μετά το κλείσιμο της Cobalt.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη κρύβεται πίσω από τους νόμους της αγοράς για να δικαιολογήσει την αδράνεια της, και η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού προφανώς έχει αποτύχει διότι οι τιμές αυξάνονται αντί να μειώνονται και θυμίζουν τιμές υπερατλαντικών ταξιδιών.

Το υπουργείο Συγκοινωνιών απρόθυμο να ρυθμίσει το θέμα, αντιμετωπίζει πλέον τόσο τη μήνι των επιχειρηματικών συνδέσμων Κύπρου – Ελλάδας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για τις πανάκριβες τιμές, όσο και των καταναλωτών που ταξιδεύουν στην Ελλάδα για αναψυχή τη θερινή περίοδο.

Καλούμε την κυβέρνηση σε πρώτο στάδιο να λάβει μέτρα κατά της αισχροκέρδειας και σε δεύτερο στάδιο να ακολουθήσει τα χνάρια της Ελλάδας και να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιχορήγηση μέρους του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων των Κυπρίων πολιτών προς τις χώρες της Ε.Ε.

Καλούμε επίσης της κυβέρνηση να απευθυνθεί στην Ε.Ε για να εντάξει την ακτοπλοϊκή γραμμή Κύπρου – Ελλάδας σε κάποιο ειδικό πρόγραμμά της.