Αλληλεγγύη για σχέδιο Ανάκαμψης: Εξυπηρετεί τους λίγους και αδιαφορεί για τους πολλούς

Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου : εξυπηρετεί τους λίγους και αδιαφορεί για τους πολλούς. Αυτό αναφέρει σε γραπτη ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνησή του παρουσίασαν χθες σε ένα καλοστημένο show, το κυπριακό Σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 2021-2027.

H Αλληλεγγύη, μελετώντας την πρόταση της κυβέρνησης στο σύνολό της, διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα νέο σχέδιο που πάρα το ότι υπερβαίνει κατά πολύ τη συνταγματική θητεία της παρούσας κυβέρνησης, δεν συζητήθηκε με κανέναν και διαμορφώθηκε από την κυβέρνηση με το βλέμμα στραμμένο όχι στην εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και των παραγωγικών δυνάμεων του νησιού μας, αλλά στις εμμονές μιας μικρής επιχειρηματικής ελίτ, που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων κυπριακών επιχειρήσεων.

Είναι ένα νέο «τέλειο» σχέδιο με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που παραπέμπει στις «ένδοξες μέρες των χρυσών διαβατήριων» και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, που αντί να μας πάει μπροστά θα μας πάει πίσω, καθώς κυρίαρχο μέλημα της κυβέρνησης είναι η γρήγορη απορρόφηση πόρων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το όφελος των πολλών και η προστιθέμενη αξία για τη χώρα μας .»