Αλληλεγγύη για Πύλη εμβολιασμού: Θα πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Ασήκωτες οι ευθύνες για τον εμβολιασμό και την πανδημία, τόνισε σε ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη

Θα πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για την καταγραφή της μίας αποτυχίας μετά την άλλη, σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας και το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Είναι αδιανόητο για άλλη μία φορά, παρά το κακό προηγούμενο και τις διαβεβαιώσεις, η πύλη εμβολιασμού να «πέφτει» αφήνοντας εκτεθειμένους χιλιάδες πολίτες. Ουδείς βεβαίως ενημερώνει τους πολίτες τί συμβαίνει κατά τον χρόνο διακοπής και με την επανέναρξη της λειτουργίας του, συγκεκριμένα εμβόλια έχουν εξαφανιστεί. Αυτό δεν αντανακλά την θέση μας επί των εμβολίων αλλά την αποτυχημένη πολιτική του Υπουργείου να καθοδηγήσει σωστά τον κόσμο.

Το Υφυπουργείο Καινοτομίας δεν έχει καν τοποθετηθεί επί του θέματος και ουδείς έχει απολογηθεί για τα συνεχή προβλήματα που παρουσιάζονται, προκαλώντας επιπρόσθετα προβλήματα στο ήδη προβληματικό σχέδιο εμβολιασμού.

Την ίδια ώρα αδιανόητες είναι οι συνθήκες στα νοσηλευτήρια, οι εντατικές των οποίων δεν θα μείνουν όρθιες για περισσότερο από μία εβδομάδα, αν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται με τους ίδιους ρυθμούς.

Ένα χρόνο μετά την πρώτη εμφάνιση της πανδημίας και η κυβέρνηση δεν έχει βρει τρόπους προστασίας των πολιτών και λειτουργίας των νοσηλευτηρίων.

Ποιος θα είναι άραγε ο υπεύθυνος για την απώλεια ζωών, αν δεν μεριμνήσουμε απρόσκοπτη παροχή στις υπηρεσίες υγείας;