Αλληλεγγύη για πυροσβεστικά αεροσκάφη: Καταργείται η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αλληλεγγύη για πυροσβεστικά αεροσκάφη: Καταργείται η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η ανακοίνωση:

«Ημέρα της Ευρώπης» σήμερα και ενημερωθήκαμε ότι τα δύο αεροσκάφη Canadair που αγόρασε η Κυπριακή Δημοκρατία με συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. δεν θα σταθμεύσουν στο αεροδρόμιο Πάφου αλλά στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου.

Η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ακόμη μια περίπτωση ξεκάθαρα καταργείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ο λόγος που τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Ε.Ε. θα σταθμεύσουν σε έδαφος εκτός της Ε.Ε. οφείλεται σε αντίδραση και πίεση της Τουρκίας! Με το απαράδεκτο σκεπτικό ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν θα δεχτεί τυχόν συμβολή των αεροσκαφών για πυρόσβεση ούτε στα εδάφη της, ούτε στα κατεχόμενα.

«Ημέρα της Ευρώπης», η ημέρα που γιορτάζεται η ειρήνη, η ενότητα, το πνεύμα αλληλεγγύης της Ένωσης και η Ε.Ε. δεν στέκει στις αρχές και τις αξίες της, ούτε στους λόγους της ίδρυσης της που είναι η ισότητα, η δικαιοσύνη, η ευημερία και η αλληλεγγύη στον ευρωπαϊκό χώρο. Αλλά λαμβάνει αποφάσεις που καταργούν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο βωμό των συμφερόντων και του τεράστιου όγκου των συναλλαγών της με την Τουρκία.

Βεβαίως δεν φταίει ούτε η Τουρκία ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Φταίει η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας που υποτάσσεται μονίμως στα κελεύσματα της Άγκυρας.

Δυστυχώς, μετά το φιάσκο που προηγήθηκε με την έκδοση του ευρωομολόγου εξαιτίας του κορωνοϊού, αποδεικνύεται για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα ότι τόσα χρόνια οι Βρυξέλλες παραμύθιαζαν τα κράτη – μέλη για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.