Αλληλεγγύη: Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση στηρίζει τους τραπεζίτες εις βάρος των δανειοληπτών

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση στηρίζει τους τραπεζίτες εις βάρος των δανειοληπτών, τόνισε σε ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη για τις εκποιήσεις και τα κυβερνητικά σχέδια στήιξης εργασίας

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση στηρίζει τους τραπεζίτες εις βάρος των δανειοληπτών και οι συνέπειες αυτής της απόφασης είναι ξεκάθαρες. Ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ξεκαθάρισε σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού ότι η αναστολή δόσεων και εκποιήσεων δεν θα συνεχιστεί. Ενώ η κυβέρνηση παραδέχεται ότι θα υπάρξει νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων δανείων -άρα περισσότεροι μη αξιόχρεοι πολίτες στο μέλλον- την ίδια ώρα αρνείται να παραδεχθεί την ανάγκη να υπάρξει παράταση του moratorium των δόσεων και των εκποιήσεων.

Θεωρούμε θετική εξέλιξη την επέκταση των διαφόρων σχεδίων του υπουργείου Εργασίας για στήριξη της Οικονομίας, των εργαζομένων και των απολαβών τους.

Ωστόσο, θέσεις εργασίας δεν διασφαλίζονται.

Όταν θα τερματιστούν τα σχετικά κυβερνητικά σχέδια, θα τερματιστεί και η υποχρέωση των εργοδοτών να μην απολύουν, σε μια εποχή που πάρα πολλά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα λόγω μειωμένων απολαβών.