Αλληλεγγύη για μεταναστευτικό: ΥΠΕΣ και Δικαιοσύνης απέτυχαν παταγωδώς

Οι παράνομοι μετανάστες είναι ο τουρκικός δούρειος ίππος στη Κύπρο αναφέρει σε δήλωσή του υποψήφιος βουλευτής Αλληλεγγύης, Λευκωσίας, Χρύσης Ναφαϊδης

Τα τελευταία χρόνια ζούμε τραγικά γεγονότα στην γειτονιά μας…. Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη… Είναι κρίμα να βλέπεις ανήλικα παιδιά να φτάνουν στην πατρίδα μας με μια βάρκα με κίνδυνο πολλές φορές να χάσουν την ζωή τους στην προσπάθειά τους να έχουν ένα καλύτερο μέλλον κάπου αλλού εκτός από την χώρα τους. Είναι θέμα ανθρωπιάς να απλώσεις ένα χέρι βοηθείας. Εξάλλου, όντας Χριστιανοί Ορθόδοξοι μαθαίνουμε και διδάσκουμε να αγαπάμε τον πλησίον μας ως εαυτόν….

Ως εδώ όλα καλά, τι γίνεται όμως στην πραγματικότητα;

Τι είναι αυτό που τελικά κάποιοι εκμεταλλεύονται και στο τέλος χάνουμε τα δικά μας δικαιώματα; Πού είναι το δικό τους δίκαιο και που το δικό μας; Ποιος είναι αυτός που θα αναλάβει επιτέλους να βάλει τα πράγματα στην θέση τους; Σίγουρα όχι τα Υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Γιατί; Μα η απάντηση είναι απλή, στην προσπάθεια να δείξουν στο εξωτερικό το «καλό» τους πρόσωπο έχουν χάσει στο εσωτερικό την Δημόσια τάξη.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι έρχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, είτε μέσω θαλάσσης, είτε μέσω των κατεχομένων παράνομοι μετανάστες. Είναι ακόμη πιο τραγικό το γεγονός ότι οι κάτοικοι στην περιοχή – όπου και κατάγομαι (Αστρομερίτη, Περιστερώνα, Μάμμαρι, Κοκκινοτριμιθιά) δεν μπορούν να χαλαρώσουν στη βεράντα τους τα βράδια. Δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν τα παιδιά και να παίξουν στις γειτονιές τους όπως κάναμε εμείς ως παιδιά. Δεν μπορούν οι ηλικιωμένοι να κάτσουν στις γειτονιές τους έξω από τα σπίτια τους, όπως έκαναν μέχρι πρόσφατα…. Όλα αυτά γιατί; Γιατί υπάρχει ο φόβος!

Οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στο Πουρνάρα διασχίζουν τον αυτοκινητόδρομο για να περάσουν στην κατοικημένη περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς ώστε να πάνε στις υπεραγορές ή τριγυρνάνε στην κοινότητα χωρίς κανένα έλεγχο.

Αυτή είναι η ασφάλεια που θέλουν τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξης να αισθανόμαστε όντας κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής; Αυτή είναι η ασφάλεια που θέλει το υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό του να αισθανόμαστε; Ε λοιπόν εγώ ως νέος σας το δηλώνω ευθέως. Αποτύχατε παταγωδώς! Σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και δημόσια ότι λίαν σύντομος αν δεν ακούσετε τις εισηγήσεις μας, θα έχουμε παρόμοια περιστατικά όπως στην Μόρια και άλλες περιοχές στην Ελλάδα.

Οι εισηγήσεις μας είναι στη διάθεσή σας. Όλοι γνωρίζουν ότι ο λαός μας έμαθε να προσφέρει βοήθεια, έμαθε να δίνει αγάπη και φροντίδα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Μην μας αναγκάζετε με τα λάθη σας να στερούμαστε την δική μας ελευθερία και ασφάλεια.

Ως κίνημα Αλληλεγγύη ζητούμε άμεσα από τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προστατέψουν τους συμπατριώτες.

Ο ηγέτης είναι ο Προστάτης της πολιτείας. Αν η προστασία αυτή αγκαλιάζει τα πάντα, η Πολιτεία θα είναι σίγουρα δυνατή- αν είναι ελλιπής, η Πολιτεία θα είναι αδύναμη