Αλληλεγγύη για κάθοδο Γιαβούζ: Απαγόρευση εισαγωγής τουρκικών προϊόντων

Αλληλεγγύη για κάθοδο Γιαβούζ: Απαγόρευση εισαγωγής τουρκικών προϊόντων ή προιόντων made in turkey.

Η ανακοίνωση:

Στη μία μετά τα ξημερώματα σήμερα το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» έφτασε στο τεμάχιο 6 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, συνοδεία τουρκικών φρεγατών, συνοδευτικών και βοηθητικών πλοίων.

Η Τουρκία με απανωτές παράνομες Navtex συνεχίζει ακάθεκτη το έργο αλώσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ετοιμάζεται να τρυπήσει σε τεμάχια που έχουν αδειοδοτηθεί στις εταιρείες ΕΝΙ και ΤΟΤΑL, το Μπαρμπαρός και το Ορούτς Ρέις σφίγγουν εδώ και καιρό ασφυκτικά τον κλοιό γύρω από την Κύπρο, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση περί άλλων τυρβάζει.

Η συνεχιζόμενη αδιαφορία της Ε.Ε στις απανωτές επιθέσεις που δέχεται η Κυπριακή Δημοκρατία από την Τουρκία, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Η Τουρκία λειτουργεί ως κράτος τρομοκράτης, επιτίθεται σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα (Κύπρος, Αιγαίο-Θράκη, Συρία, Λιβύη, Βαλκάνια), απειλεί την ίδια την Ε.Ε. με το μεταναστευτικό, επιχειρεί να καταστρέψει τους σχεδιασμούς στην ανατολική Μεσόγειο για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Η αντίδραση της Ε.Ε. ήταν και παραμένει πολύ κατώτερη των περιστάσεων και τεράστιο μερίδιο ευθύνης για αυτό φέρουν οι πρόσφατες κυβερνήσεις μας.

Ελπίζουμε η Λευκωσία να συμπεριφερθεί με αποφασιστικότητα στη μεθαυριανή τηλεδιάσκεψη των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ως πρώτο βήμα θεωρούμε ότι πρέπει να απαγορευθεί η εισαγωγή οιουδήποτε τουρκικού προϊόντος στην Κυπριακή Δημοκρατία και η καταγγελία της συμφωνίας επικαιροποίησης της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας – ΕΕ.