Αλληλεγγύη για εκσυγχρονισμό της κρατικής μηχανής: Οι εξαγγελίες να γίνουν έργα

Οι εξαγγελίες να γίνουν έργα, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό της κρατικής μηχανής.

Μιλώντας ο Πρόεδρος της Βουλής ενώπιον των εγκεκριμένων ελεγκτών υπέδειξε την επείγουσα ανάγκη μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού του κρατικού μηχανισμού. Η θέση αυτή αποτελεί διαχρονικό και διακηρυκτικό στόχο της Αλληλεγγύης και μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχουμε υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις και εισηγήσεις προς τους αρμοδίους.

Οι ως τώρα αντιδράσεις των κυβερνώντων είναι να περιγράφουν τις παθογένειες που υπάρχουν στη δημόσια υπηρεσία και ευρύτερα, και να δακτυλοδείχνουν τα πολιτικά κόμματα που δεν προωθείται το θέμα της μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού.

Γνώμη και θέση μας είναι ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να αποτελούν συνεχή διεργασία ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και όχι λόγος αντιπαράταξης. Η γραφειοκρατία μας ταλανίζει όλους και ευνοεί την παραπέρα ανάπτυξη της διαπλοκής και διαφθοράς.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν τεθεί οι στόχοι, όμως αυτό δεν είναι αρκετό και σίγουρα δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες τους καθ΄ ύλην αρμοδίους.

Είναι διεθνώς παραδεκτό ότι το διοικητικό σύστημα μιας χώρας συνδέεται, λειτουργικά, με το πολιτικό και οικονομικό σύστημα, κάτι που επιβάλλει να γίνουν σε όλα τα συστήματα οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Το να κρύβεται το ένα σύστημα πίσω από το άλλο δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον τόπο, για αυτό και θα πρέπει οι κατά καιρούς εξαγγελίες να μετατραπούν σε χειροπιαστά έργα.