Αλληλεγγύη για διαβατήρια: Τεράστια η ζημιά στο κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Για τεράστια η ζημιά στο κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην πραγματική οικονομία κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη

Χωρίς να μπαίνουμε στο παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών όπως πράττει το ΑΚΕΛ, διαπιστώνουμε ότι είναι ξεκάθαρο πως η υπόθεση της παραχώρησης έναντι παχυλών ανταλλαγμάτων Κυπριακών διαβατηρίων και τα κατά καιρούς δημοσιεύματα όπως το τελευταίο του Αλ Τζαζίρα, έχουν ζημιώσει αφάνταστα την Κύπρο.

Είναι γνωστό ότι όλοι οι Κύπριοι ευρωβουλευτές υπερασπίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια την Κυπριακή Δημοκρατία -ως μη όφειλαν και εκόντες άκοντες – διαψεύδοντας συνεχώς σχετικές πληροφορίες, αλλά αυτή τη στιγμή το θέμα δεν «συμμαζεύεται» εύκολα.

Πολύ φοβόμαστε ότι όλες εκείνες οι επενδύσεις εκατομμυρίων που εισέρρευσαν για αγορά ακίνητης περιουσίας, τελικά λόγω και της οικονομικής κρίσης που ακολούθησε εκ του κορωνοϊού, μεταφράστηκε σε διάθεση τεραστίων κονδυλίων προς τους μεγαλοεργολάβους και «καρχαρίες» ανάπτυξης γης στην Κύπρο, αντί να δοθεί στην πραγματική οικονομία.

Αυτή τη στιγμή η πραγματική οικονομία έχει γονατίσει εξαιτίας της σκανδαλώδους εύνοιας της κυβέρνησης προς την ολιγαρχία του πλούτου.

Ελπίζουμε ότι οι αλλαγές στη σχετική νομοθεσία που ψηφίστηκαν πριν από λίγες εβδομάδες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα ρυθμίσουν οριστικά το θέμα. Αλλά η τάτσα θα παραμείνει εσαεί επί της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η διαφάνεια βέβαια την οποία οφείλει κυβέρνηση προς τον λαό δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ποτέ.