Αλληλεγγύη για αποκαλύψεις Κληρίδη: Οι κυβερνώντες ας μη «κολοκυνθίζουν»

Σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφέρεται στις αποκαλύψεις του δικηγόρου, Νίκου Κληρίδη για διαπλοκή στο Δικαστικό σώμα και τόνισε ότι τελικά, μόνο ο απλός κόσμος τρέμει τα δικαστήρια.

Οι γραπτές καταγγελίες του δικηγόρου Ν. Κληρίδη δεν μπορούν ούτε πρέπει να περάσουν απαρατήρητες. Ούτε ασφαλώς αφορούν και μόνο τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο. Οι κυβερνώντες έχουν το κύριο μερτικό ευθύνης και ας μη «κολοκυνθίζουν» τα πράγματα με τις γενικές και αόριστες δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ευελπιστώντας ότι στην πορεία κάτι θα βρεθεί για να επισκιάσει το όλο θέμα.

Ο κ. Κληρίδης μάς είπε ότι «η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται και να φαίνεται ότι απονέμεται». Άλλοι μάς είπαν ότι «δικαιοσύνη που δεν απονέμεται έγκαιρα, δεν αποτελεί δικαιοσύνη». Στον μικρό μας τόπο δεν συμβαίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο σε πολλές περιπτώσεις, ενώ «ρηχές συνειδήσεις» υπάρχουν παντού και σε όλους τους τομείς δράσης. Τα ζητήματα διαπλοκής τα οποία δεν συμπίπτουν πάντοτε με τα θέματα διαφθοράς, είναι μέρος της ζωής μας.

Αλήθεια ποιος ελέγχει και πώς «κτίζονται οι υποθέσεις» που πηγαίνουν στα δικαστήρια; Ποιοι είναι αυτοί και με ποια κριτήρια αποφασίζουν να παρουσιάσουν μια υπόθεση στο δικαστήριο; Πως αντιμετωπίζεται ο «δημόσιος διασυρμός» προσώπων πριν και μετά που «αποφασίζεται» μια υπόθεση; Γιατί ο απλός κόσμος τρέμει την ώρα που θα πάει στα δικαστήρια;

Μια κοινωνία αρχίζει να καταρρέει όταν η κλίμακα των αξιών της είναι ανύπαρκτη. Έτσι φτάσαμε στο σημείο κάποιοι να είναι έτοιμοι να προσφέρουν ακόμα και την πατρίδα τους στο «πιάτο» γιατί προσδοκούν σε πακτωλούς χρημάτων.