Αλληλεγγύη: Βαριές οι ευθύνες των κυβερνήσεων Αναστασιάδη -Χριστόφια για την αναβάθμιση της «ΤΔΒΚ»

Για βαριές οι ευθύνες των κυβερνήσεων Αναστασιάδη -Χριστόφια για την συνεχή αναβάθμιση της «ΤΔΒΚ» κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Το Βρετανικής πατρότητος προσχέδιο ψηφίσματος των Η.Ε για την εξάμηνη ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο, για ακόμη μια φορά αναβαθμίζει το ψευδοκράτος και υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για τούτο και η «ΤΔΒΚ» ζήτησε αμέσως από τα Ηνωμένα Έθνη να διεξάγουν αυτές τις διαπραγματεύσεις απευθείας μαζί τους και όχι μέσω των Ε/κ.

Δια στόματος ψευδοπρωθυπουργού Ερσίν Τατάρ τόνισαν ότι «τα ΗΕ πρέπει επιτέλους να κρατήσουν μια στάση ανάλογη με τις πραγματικότητες στην Κύπρο και να υπογράψουν χωριστή συμφωνία για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και με την τ/κ πλευρά».

Οι Τούρκοι σ’ αυτή την φάση προχωρούν σε ταϊβανοποίηση του ψευδοκράτους, ενώ η γενναιόδωρη πολιτική του ΔΗΣΑΚΕΛ στο Κυπριακό την τελευταία δεκαετία οδηγεί την Κύπρο κατ’ ευθείαν στα χέρια της Τουρκίας.

Άλλωστε εμείς οι ίδιοι αναγνωρίζουμε στα κατεχόμενα τις εταιρείες τηλεφωνίας, τους «οργανισμούς» υπηρεσιών κοινής ωφελείας (ύδρευση, ηλεκτροδότηση, αποχέτευση), τους «δήμους» τις «κοινότητες» και την «Αστυνομία» τους. Γιατί να μην απαιτούν οι ίδιοι να τους αναγνωρίσει και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών;

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων Αναστασιάδη – Χριστόφια για αυτή την κατάντια είναι ασήκωτες.