Αλληλεγγύη: Αυτοί που κατέστρεψαν τον Συνεργατισμό δεν έχουν θέση στο κομμάτι που έμεινε

Αυτοί που κατέστρεψαν τον Συνεργατισμό δεν έχουν θέση να διαχειριστούν το κομμάτι που έμεινε, ανα΄φερει σε ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη.

“Προχθές ξεκίνησε τις εργασίες της η ερευνητική επιτροπή για το συνεργατισμό. Το Κίνημα Αλληλεγγύη θα αναμένει με υπομονή τα πορίσματα της επιτροπής αυτής τα οποία θα μελετήσει και αξιολογήσει, τοποθετούμενη καταλλήλως.

Όμως οι προχθεσινές καταθέσεις αξιόλογων μαρτύρων δεν πρέπει και δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Ότι, δηλαδή, κάποιοι νεοφώτιστοι ερασιτέχνες τραπεζίτες ανέλαβαν ένα Κίνημα να το σώσουν και να το αναπτύξουν και το κατέστρεψαν. Αντί να δώσουν στο Κίνημα, πήραν ανερυθρίαστα και δυστυχώς εξακολουθούν να παίρνουν.

Οι ίδιοι άνθρωποι που με την έναρξη της κρίσης θα έπρεπε να έφευγαν ταπεινωμένοι, παραμένουν να οδηγήσουν τάχατες τη ΣΚΤ στην κρίσιμη μεταβατική της περίοδο μετά την πώλησή της, στην Ελληνική Τράπεζα. Γιατί τα περιουσιακά και επιχειρηματικά στοιχεία που παραμένουν δεν είναι ευκαταφρόνητα. Για τους αετονύχηδες αποτελούν πειρασμό για νέα κατορθώματα και κακή διαχείριση. Όταν παρέχεις με ευκολία χαριστικά δάνεια, με την ίδια ευκολία και μεγαλύτερη, μπορεί να τα χαρίζεις.

Αυτοί που κατέστρεψαν το συνεργατισμό δεν έχουν θέση να διαχειριστούν έστω το κομμάτι που έμεινε, φεύγοντας στη συνέχεια με παχυλές αποζημιώσεις και συνεχίζοντας να πουλούν δημόσιο πνεύμα.

Ολίγη ντροπή δεν βλάπτει.”