Αλληλεγγύη: Ασυνάρτητα μέτρα για την πανδημία τιμωρούν όλους τους πολίτες

Για ασυνάρτητα μέτρα για την πανδημία τα οποία τιμωρούν όλους τους πολίτες κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη

«Ο επιπολασμός του κορωνοϊού μέσα στην κοινότητα είναι πολύ ισχυρός και η διασπορά του, σε επικίνδυνα επίπεδα. Το σύστημα περίθαλψης των πασχόντων, δεν θα αντέξει. Τονίζουμε την απόγνωση του γενικού πληθυσμού που δεν πάσχει από κορωνοϊό αλλά από άλλες σοβαρές παθήσεις από τις οποίες υποφέρει αλλά δεν μπορεί να νοσηλευθεί λόγω αδρανοποίησης κλινικών μονάδων.

 

Αυτό οφείλεται στα ασυνάρτητα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία, στην έλλειψη προνοητικότητας και στις λαθεμένες αποφάσεις αναφορικά με την κλινική διαχείριση της πανδημίας, στην ανυπακοή του πληθυσμού και τις μεταλλάξεις του ιού και στην κακή διαχείριση από το Υπουργείο της Υγείας του ζητήματος των εμβολιασμών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα πρέπει να λάβει όλους τους παράγοντες υπόψη και επιτέλους να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Επισημαίνουμε ότι πρέπει να πεισθεί ο πολίτης να συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των πέριξ. Είναι τραγικές οι εικόνες που βλέπει ο καθένας σε εστιατόρια, χώρους εργασίας, στους δρόμους και τις πλατείες.

Επισημαίνουμε επίσης την παραπλανητική αναφορά των ΜΜΕ ότι ” τα πολλά κρούσματα οφείλονται στα πολλά διαγνωστικά τεστ”. Πρόκειται για ανόητη θέση που συνεχίζει να επαναλαμβάνεται καθημερινά και προφανώς προέρχεται από την “επιστημονική επιτροπή”. Τα κρούσματα είναι ανάμεσα μας, είτε γίνουν τα τεστ είτε όχι.

Απλώς αν γίνονται σωστά οι διαγνωστικές εξετάσεις, τότε ανιχνεύονται περισσότερα κρούσματα. Σίγουρα όχι όλα, γιατί δεν κάνουν όλοι συχνά το τεστ ως οφείλουν να πράττουν. Τους ενοχλεί το γαργάλισμα της μύτης.»