Αλληλεγγύη: Απύθμενο το θράσος του σουλτάνου Ερντογάν

«Με απύθμενο θράσος ο σουλτάνος Ερντογάν μας ανακοινώνει ότι η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου τελεί υπό τη δική του κρίση και έγκριση, απειλώντας τους πάντες και τα πάντα».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη, και προσθέτει: «Οι Μεγάλες Δυνάμεις παρακολουθούν αμίλητες με κάποιες να συστήνουν αυτοσυγκράτηση, επιτρέποντας στην κατοχική Τουρκία να συνεχίζει την τυχοδιωκτική της πολιτική. Έτσι η εποχή των κανονιοφόρων αναβιώνει κανονικά με ό,τι αυτό σημαίνει για τη διεθνή νομιμότητα».

«Εκεί που η δική μας πλευρά θα έπρεπε να αναζητά χρόνο για να ξεκαθαρίσουν όσο είναι δυνατό τα πράγματα, καίγεται να ξεκινήσει συνομιλίες με μια πλευρά που έχει αποδειχθεί καθόλα αναξιόπιστη με τους εδώ ηγέτες της να παπαγαλίζουν τις προκλητικές θέσεις της μητέρας πατρίδας τους. Η κοινή λογική λέει και υποδεικνύει ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες η τυχόν επανέναρξη των οποιωνδήποτε συνομιλιών δεν οδηγεί πουθενά, αντίθετα η δική μας πλευρά διακινδυνεύει να δώσει στον κατακτητή ό,τι της απέμεινε» τονίζει η Αλληλεγγύη.

«Επιτέλους ας δούμε τα πράγματα διαφορετικά και να παύσουμε να προσφέρουμε γη και ύδωρ στον Τούρκο κατακτητή» αναφέρει καταληκτικά η ανακοίνωση του Κινήματος.