Αλληλεγγύη: Απαράδεκτο οι τράπεζες να εκβιάζουν δανειολήπτες

Σε γραπτη ανακοίνωση του το κίνημα “Αλληλεγγύη” για την οικονομία αναφέρει ότι είναι απαράδεκτο οι τράπεζες να εκβιάζουν δανειολήπτες:

“Οι επισημάνσεις της ΣΕΚ για την Οικονομία επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μας ότι ορισμένοι ευημερούντες αριθμοί δεν συνεπάγονται βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Ορθώς η ΣΕΚ σημειώνει ότι η κυπριακή οικονομία ζει υπό το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που απειλούν την ευρωστία του τραπεζικού συστήματος.

Σε ότι αφορά στα «κόκκινα δάνεια», σημειώνουμε ότι είναι απαράδεκτο οι προτεινόμενες λύσεις να λαμβάνουν υπόψη μόνο τα συμφέροντα των τραπεζών και όχι των πολιτών.

Δυστυχώς οι τράπεζες έχοντας όλα τα όπλα στα χέρια τους, μπορούν και πιέζουν, μέχρι και να εκβιάζουν τους δανειολήπτες να ανταλλάξουν τα ενυπόθηκα ακίνητα τους με μερική -στις περισσότερες περιπτώσεις- διαγραφή δανείων.

Σημειώνουμε ότι ακόμη και ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος ανέφερε ξανά πρόσφατα πως το πλαίσιο είναι άδικο για τους δανειολήπτες οι οποίοι επιτέλους χρειάζονται στήριξη.”