Αλληλεγγύη: Απίστευτη θλίψη προκαλούν οι εμπλοκές θυγατέρων, γαμπρών, ανεψιών σε αυτή την άθλια υπόθεση

Λύση είναι η παράδοση των φακέλων για τα διαβατήρια στον Γενικό Ελεγκτή,αναφέρει  σε γραπτή δήλωση το Κίνημα Αλληλεγγύη για τα όσα διαδραματίζονται και όσα αποκαλύπτονται για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων

«Θα ήταν άκρως ιλαρό, αν δεν ήταν τόσο τραγικό, το φαινόμενο που ζούμε καθημερινά μέσα από τις δηλώσεις πρώην και νυν υπουργών και άλλων αξιωματούχων της παρούσας διακυβέρνησης, εμπλεκομένων αμέσως ή εμμέσως στο πολύκροτο σκάνδαλο των διαβατηρίων.

Απίστευτη θλίψη προκαλούν οι εμπλοκές θυγατέρων, γαμπρών, ανεψιών, βαφτιστικών, ιεραρχών, δικηγόρων, μεταπρατών, κτηματομεσιτών, εργολάβων στην άθλια αυτή υπόθεση.

Μία μόνο είναι η λύση. Να παραδοθούν όλοι οι φάκελοι στον Γενικό Ελεγκτή, προκειμένου η υπηρεσία του να διερευνήσει σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της, το ζήτημα.

Παράλληλα θα πρέπει να συνεχίσουν να διεξάγονται όσες άλλες έρευνες κρίνεται απαραίτητο και οι οποίες θα πρέπει να φτάσουν στους υπεύθυνους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Κατ’ επέκταση οι υπαίτιοι για την παρανομία και τον διασυρμό της χώρας θα πρέπει να τιμωρηθούν, μηδενός εξαιρουμένου και ανεξάρτητα από το αξίωμα που ενδεχομένως κατέχουν.

Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης δεν αρκεί, κανείς δεν εξαιρείται από τον νόμο.»