Αλληλεγγύη: Αναστολή δόσεων χωρίς μηδενικό επιτόκιο είναι κερδοσκοπία χειρίστου είδους

Κίνημα Αλληλεγγύη για κρατικές εγγυήσεις προς τράπεζες:  Αναστολή δόσεων χωρίς μηδενικό επιτόκιο είναι κερδοσκοπία χειρίστου είδους

Η πανδημία που έπληξε την ανθρωπότητα, τον τόπο μας και την Ευρώπη θα έχει ως αποτέλεσμα και οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να βιώσουν νέα κρίση στα οικονομικά τους δεδομένα.

Ως Κίνημα Αλληλεγγύη, εν όψει και της αυριανής κρίσιμης συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής, επαναλαμβάνουμε ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται πρέπει να στοχεύουν πρώτιστα στην στήριξη των πληγέντων από την οικονομική κρίση του 2010-2018, και ειδικά των φτωχοτέρων και ευαλώτων ομάδων του πληθυσμού.

Σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτούμε παλαιότερες -αλλά πολύ νωπές- πρακτικές των τραπεζικών ιδρυμάτων που θυματοποίησαν και εξαπάτησαν χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με τις ευλογίες του κατεστημένου που απομυζά όλο τον πλούτο και λυμαίνεται τον τόπο για δεκαετίες ολόκληρες, αλλά τώρα εμφανίζεται με «ευαισθησίες υπέρ των αδυνάτων και κατά των τραπεζών». Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Και είναι η ώρα της μαζικής και μαχητικής αντίδρασης. Καλούμε τον λαό σε εγρήγορση, καλούμε τον λαό να μην τον εξαπατήσουν και πάλι.

Η κυβέρνηση, οι τράπεζες και οι εποπτικές Αρχές πρέπει να κατανοήσουν ότι 9μηνη αναστολή δόσεων στα δάνεια των πληγέντων από τη νέα κρίση χωρίς μηδενικό επιτόκιο δεν είναι απλώς δώρο- άδωρο.

Είναι εκμετάλλευση και κερδοσκοπία του χειρίστου είδους.