Αλληλεγγύη: Έβγαλαν τη μάσκα οι ιατροδικαστές – Αρνούνται να διενεργήσουν νεκροτομές

«Άταφες παραμένουν στα ψυγεία δεκάδες σωροί ως αποτέλεσμα της άρνησης λειτουργών της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας να διενεργήσουν νεκροτομές, επικαλούμενοι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στις οποίες όμως δεν αναφέρεται πουθενά ότι απαγορεύεται η διενέργεια νεκροτομών λόγω κορονωϊού».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Αλληλεγγύης, Γιώργος Παπαδόπουλος, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής και τη συζήτηση καταγγελιών οικογενειών ότι η ιατροδικαστική υπηρεσία αρνήθηκε να διενεργήσει νεκροτομές σε αγαπημένα πρόσωπα που απεβίωσαν στη διάρκεια της καραντίνας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, οι λειτουργοί της ιατροδικαστικής υπηρεσίας αρνούνται να διενεργήσουν νεκροτομές τους τελευταίους 2 μήνες, εκτός από περιπτώσεις αιφνίδιου ή αφύσικου θανάτου.

«Σκεφτείτε την ψυχολογική κατάσταση των οικείων ενός νεκρού, σκεφτείτε τι περνά μια μάνα και ένας πατέρας που περιμένει να θάψει το παιδί του από αυτή την απόφαση» είπε ο βουλευτής της Αλληλεγγύης και πρόσθεσε: «Ο Διευθυντής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας θυμήθηκε τώρα ότι τα νεκροτομεία μας είναι ακατάλληλα. Υπάρχει όμως επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Κτιρίων και Εξοπλισμού της Διεύθυνσης Λευκωσίας του ΟΚΥΠΥ, όπου σημειώνεται ότι το νεκροτομείο είναι κατάλληλο για νεκροτομές ακόμα και σε περιπτώσεις ύποπτων περιστατικών COVID – 19».

«Οι ιατροδικαστές μας όχι μόνο δεν έβαλαν μάσκα αλλά τελικά την έβγαλαν!» κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.