Αλλαγή “φρουράς” στην Alpha Bank

Ο επί δεκαετίες ισχυρός άντρας της Alpha Bank, Ιωάννης Κωστόπουλος, αποχωρεί και εγκαταλείπει την ενεργό δράση αφου βρίσκεται ήδη στην 8η δεκαετία της ζωής του και η τράπεζα επιστρέφει στην ομαλότητα με πολυμετοχικά κεφάλαια.

Η άλλλοτε “οικογενειακή” τράπεζα πίστεως μετεξελίχθηκε σε διεθνή όμιλο και ταυτόχρονα σε ένα πολυμετοχικό ίδρυμα με επαγγελματική διοίκηση στην οποία μέλη  προσθέτονται ακόμα  2 νέα μέλη, της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι  η Αμερικανική Citibank εμπιστεύεται την Alpha Bank να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες της και έχει δώσει όλα τα υποκαταστήματα της στην Alpha Bank. Έδωσε επίσης αρκετή “προίκα” στην Alpha Bank….

Επικεφαλής της Alpha Bank αναλαμβάνει ο τέως διοκητής της Εθνικής τράπεζας της Ελλάδος που διετέλεσε επίσης, Υπουργός Οικονομικών,   κ. Βασίλης Ράπανος ο οποίος ανήκει στο μέτωπο της δημοκρατικής παράταξης. Ο κ. Ράπανος έχει αποδείξει σε όσες θέσεις στο τραπεζικό τομέα έχει υπηρετήσει ότι είναι άξιος και θα οδηγήσει τη τράπεζα εκεί που αρμόζει να είναι μία μεγάη τράπεζα της εμβέλειας της.

Ο Δημήτρης Μαντζούνης διατηρεί τη θέση  του διευθύνοντα συμβούλου. Τριανδρία της Alpha Bank παραμένουν οι Σπύρος Φιλάρετος, Αρτέμης Θεοδωρίδης και Γιώργος Αρώνης.

Σημαντικό επίσης είναι ότι η Alpha bank αλλάζει τους διευθύνοντες συμβούλους που έχει στο εξωτερικό, Κύπρο, Ρουμανία και Λονδίνο. Από διασταυρωμένες πηγές του στενού περιβάλλον του προέδρου της τράπεζας, η λίστα με τα ονόματα των νέων διευθύνωντων συμβούλων του εξωτερικού έχει ήδη ετοιμαστεί.

Ο νέος πρόεδρος της τράπεζας, κ. Ράπανος,  θα καταφέρει για ακόμη μία φορά στη καριέρα του να οδηγήσει τη τράπεζα σε ανοδική πορεία ανάπτυξης και κερδοφορίας.