Αλλαγή με Ανδρέα Μαυρογιάννη

Του Βαλεντίνου Φακοντή, Βουλευτή ΑΚΕΛ, Πάφου

Οι εργαζόμενοι της Κύπρου αισθάνονται αγανάκτηση από την γενική κατάσταση της χώρας μας. Τα 2/3 της κοινωνίας μας περνά δύσκολες στιγμές. Η ακρίβεια εξουθενώνει τα φτωχά νοικοκυριά και η ενεργειακή ακρίβεια πλήττει όλους και ειδικότερα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Οι εργαζόμενοι βλέπουν την απληστία και την αναλγησία των κυβερνώντων. Βλέπουν την κοροϊδία από τα αστεία «δεσμεύομαι». Ακόμα βλέπουν τη διαφθορά που ξεπέρασε όλα τα ρεκόρ. Η Κύπρος έγινε διεθνώς γνωστή για τις επιδόσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη στη διαφθορά.

Οι εργαζόμενοι ζητούν μια διαφορετική πορεία, ζητούν προοδευτική αλλαγή, όχι μόνο εναλλαγή προσώπων που θα μάς αφήσουν στην πολιτική του «μία από τα ίδια». Αυτό είναι οι υποψηφιότητες του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Ν.  Χριστοδουλίδη: μια συνέχιση της πολιτικής Αναστασιάδη, για την οποία οι πολίτες εκφράζουν μαζικά τη δυσαρέσκεια τους σε ποσοστό πάνω από 70% στις δημοσκοπήσεις.

Ο τόπος μας χρειάζονται μια κυβέρνηση με ένα προοδευτικό Πρόεδρο που να οργανώνουν ξανά και να ενισχύσουν  το κοινωνικό κράτος, για να μπορεί το κράτος να στηρίζει αποτελεσματικά, ολόχρονα και ολόπλευρα την κοινωνία μας και τους εργαζόμενους.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αντρέας Μαυρογιάννης μπορεί να φέρει την αλλαγή. Οι βασικές προτεραιότητες της κοινωνικής του πολιτικής,  αφορούν όλους μας και τις παραθέτω πιο κάτω:

  • . Αποκατάσταση της ΑΤΑ και επέκταση της σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
  • . Κατάργηση του άδικου πέναλτι του 12% στις συντάξεις για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος
  • . Μείωση των φορολογιών στο ρεύμα, τα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης
  • . Ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής στέγης για τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά νοικοκυριά

Το αίτημα για αλλαγή δεν είναι αφηρημένο, έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε μια πορεία από τα ίδια, όπως έκαναν οι κυβερνώντες για δέκα τώρα χρόνια.

Πραγματική αλλαγή μπορεί να γίνει μόνο με την ψήφο στον Αντρέα Μαυρογιάννη. Έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας για να πάει μπροστά: Καθαρός, έντιμος, ειλικρινής. Ευαίσθητος. Μετριοπαθής, Συναινετικός αλλά και αποφασιστικός. Με εμπειρίες διαχείρισης, γνώση του κρατικού μηχανισμού και ικανότητα για να κυβερνήσει. Με σχέσεις στο εξωτερικό. Με εμπειρία και γνώσεις στο Κυπριακό.