Αλλάξτε τον κωδικό του ebay

Το eBay  προτείνει στους χρήστες του αλλαγή κωδικών λόγω κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκε. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση μίας βάσης δεδομένων η οποία περιείχε κωδικούς και άλλα «μη οικονομικά» στοιχεία.

Το eBay μετά από εκτενείς έρευνες στα δίκτυά του ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία για μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα σε λογαριασμούς χρηστών ή για πρόσβαση σε δεδομένα καρτών, που είναι αποθηκευμένα χωριστά, σε κρυπτογραφημένα formats. Ωστόσο, σημειώνεται ότι η αλλαγή κωδικών αποτελεί μία «καλή πρακτική» και θα βοηθήσει στην αύξηση της ασφάλειας για τους χρήστες της δημοφιλούς ιστοσελίδας online αγορών/ δημοπρασιών.

Μετά την κυβερνοεπίθεση οι εισβολείς μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν μικρό αριθμό στοιχείων/ login πιστοποιητικών εργαζομένων, που είχε αποτέλεσμα να αποκτήσουν στη συνέχεια μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο του eBay. Η εταιρεία  διαβεβαιώνει ότι συνεργάζεται με τις αρχές και ειδικούς του χώρου της ασφαλείας για τη διερεύνηση του θέματος. Η παραβίαση σημειώθηκε μεταξύ των τελών του Φεβρουαρίου και των αρχών του Μαρτίου και τα επίμαχα δεδομένα αφορούσαν σε ονόματα, κωδικούς, emails, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνων, ημερομηνίες γέννησης κ.α. Ωστόσο διαβεβαιώνεται ότι δεν υπήρχαν οικονομικά δεδομένα ή άλλα εμπιστευτικά προσωπικά στοιχεία, ενώ υπογραμμίζεται πως δεν υπάρχουν στοιχεία μη εξουσιοδοτημένης δραστηριότητας ή παραβιάσεων προσωπικών ή οικονομικών πληροφοριών χρηστών του PayPal.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόβλημα έγινε αντιληπτό για πρώτη φορά πριν δύο εβδομάδες, οδηγώντας στην έναρξη ενδελεχούς έρευνας.