Αλλάζουν οι όροι προστασίας προσωπικών δεδομένων του WhatsApp

Πριν από λίγο καιρό το WhatsApp ανακοίνωσε σε ένα blog post ότι θα ξεκινήσει να μοιράζετε αριθμούς τηλεφώνων και τα δεδομένα ανάλυσης των χρηστών της με τη μητρική της εταιρεία, το Facebook.

Είναι η πρώτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια όπου οι όροι για την πολιτική προστασία προσωπικών δεδομένων της εταιρείας πρόκειται να ενημερωθούν. Σύμφωνα με την ανάρτηση που έγινε στο blog, οι αλλαγές αυτές είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας του WhatsApp να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επικοινωνούν απευθείας με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Η εφαρμογή ανακοίνωσε ότι ο συντονισμός με το Facebook θα της επιτρέψει να κάνουνε κάποια πράγματα όπως είναι ο έλεγχος βασικών μετρήσεων για το πόσο συχνά οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους και την καλύτερη καταπολέμηση της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Το WhatsApp υποστήριξε ότι δεν θα δημοσιεύσει και ούτε θα μοιραστεί τους αριθμούς WhatsApp με κανέναν, συμπεριλαμβανομένων των διαφημιστών. Συγκεκριμένα η εταιρεία έγραψε: “By connecting your phone number with Facebook’s systems, Facebook can offer better friend suggestions and show you more relevant ads if you have an account with them.” Η εταιρεία μοιράστηκε επίσης έχει βγάλει πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως η κρυπτογράφηση end­to­end και το WhatsApp Calling μαζί με διάφορα άλλα εργαλεία μηνυμάτων όπως το WhatsApp για το web και το desktop. Αν και οι πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής έχει χαλαρώσει, το WhatsApp διαβεβαίωσε τους χρήστες της ότι χάρη στη νέα κρυπτογράφηση end­to­end, τα ιδιωτικά μηνύματα θα παραμείνουν ιδιωτικά.

Η τελευταία έκδοση του WhatsApp θα κρυπτογραφεί τα μηνύματα του χρήστη από προεπιλογή, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς άλλος πέρα των ατόμων που βρίσκονται στη συζήτηση δεν θα είναι σε θέση να τα διαβάσει! Μπορείτε να διαβάσετε τα πλήρη ενημερωμένα έγγραφα του WhatsApp πατώντας εδώ.