Αλαβάνος: “Σοκ η αλλαγή νομίσματος αλλά…”

Μιλώντας ο Αλέκος Αλαβάνος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ,μίλησε για το ΣΥΡΙΖΑ, το ΔΗΜΑΡ, αλλά και το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος.

Για το ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως : “Ο ΣΥΡΙΖΑ μου θυμίζει ένα είδος ΔΗΜΑΡ στην αντιπολίτευση. Οταν ο κ. Κουβέλης πριν μπει στην κυβέρνηση είπε το εξής: εγώ θα κάνω κάθε προσπάθεια για τον ελληνικό λαό, για τους εργαζομένους, υπάρχει ένα όριο όμως το ευρώ. Και βλέπουμε αυτό το όριο που τον έχει οδηγήσει σήμερα. Στη στήριξη ποιων πολιτικών; Ακούω περίπου το ίδιο πράγμα να λέγεται ως επίσημη γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Ενώ αναφερόμενος στο ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη είπε: “Ο Φώτης Κουβέλης έχει προσχωρήσει σε μια άποψη, την πιστεύει προφανώς σωστή, ότι σήμερα πρέπει να γίνει οτιδήποτε προκειμένου να μην κλονιστεί το θέμα του ευρώ και βλέπουμε ότι στηρίζει πολιτικές οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά. Ανέχεται πολιτικές, μέχρι το ακραίο της επιστράτευσης ή της αστυνομικής βίας ή της πτώσης των εισοδημάτων.Τι θα πει δεν συμφωνώ όταν είμαι μέλος της κυβέρνησης. Δεν συμφωνώ να το πεις στον εξομολόγο σου, αλλά ο λαός βλέπει ότι είσαι μέλος της ίδιας κυβέρνησης”.

Τέλος σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος είπε: “Η αλλαγή νομίσματος πάντα είναι ένα σοκ. Θα υπάρξει αυτό το σοκ το οποίο μπορεί να κρατήσει εβδομάδες ή και μερικούς μήνες. Από κει και πέρα όμως ανοίγονται τεράστιες δυνατότητες”.