Αλέξης Τσίπρας: Τη λύση θα δώσει η νωπή λαϊκή εντολή

Μόνο νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να δώσει τη λύση, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, και όχι «μία κυβέρνηση υποταγής». Και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον, ότι  έχει προσδεθεί στο άρμα της Μέρκελ. «Έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας της κ. Μέρκελ και έχει χάσει και το παραμικρό ίχνος αξιοπιστίας έναντι του ελληνικού λαού».

Αποδείχθηκε, είπε σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο Eurogroup, πως ο δρόμος των μνημονίων είναι καταστροφικός για την ίδια την Ευρώπη και οδυνηρός για τους λαούς. «Το χρέος δεν βγαίνει και αναζητούν εναγωνίως τρόπους για να γίνει βιώσιμο ενώ είναι κοινός τόπος πως ούτε η εκταμίευση θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα

Εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Τσίπρας και έθεσε προς τον πρωθυπουργό ερωτήματα. Με ποια από τα σενάρια διαχείρισης του δημόσιου χρέους συμφωνεί και ποια είναι η θέση του, υπενθυμίζοντας ότι τη στιγμή που τίθεται ζήτημα παγώματος του χρέους, ο πρωθυπουργός δηλώνει, όπως και ο κ. Παπανδρέου παλαιότερα, ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει όλο το χρέος. Επίσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αρνείται να αξιοποιήσει τις διαπραγματευτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις στην Ε.Ε. και μιλάει για τεχνικές εκκρεμότητες.

Το δρόμο της επιθετικής επαναδιαπραγμάτευσης μπορεί να τον ακολουθήσει μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς, είπε ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του κόμματός του ότι λύση με λιτότητα δεν υπάρχει.