Ακόμα 5 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη Λεμεσό

Ακόμα 5 κρούσματα κορωνοϊού – Που εντοπίστηκαν

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 990 εργαστηριακών διαγνώσεων που ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ εντοπίστηκαν 5 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

  • Από 242 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προέκυψαν 3 κρούσματα.
  • Από 527 δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λεμεσού στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, προέκυψαν 2 κρούσματα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 135 εργαστηριακές εξετάσεις, και
  • Από δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λάρνακας στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 86 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,119.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται έξι άτομα. Δόθηκε ψες ένα εξιτήριο.

Αναλυτικά τα 5 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν:

Από την ιδιωτική πρωτοβουλία τα 3 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Λεμεσό και αφορούν:

2 άτομα ζευγάρι, εκ των οποίων το ένα άτομο παρουσίασε συμπτώματα

1 άτομο που ήταν επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και παραβίασε την καραντίνα του για να κάνει ιδιωτικά το τεστ.

Τα 2 άτομα από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο στην Λεμεσό αφορούν και πάλι άτομο που ενώ ήταν επαφή, πήγε για να κάνει το τεστ και άτομο που είχε συμπτώματα και αντί να επικοινωνήσει με τον Προσωπικό της Ιατρό, έκανε το τεστ στο πλαίσιο του προγράμματος.

Τίθεται και πάλι το ζήτημα της παραβίασης της καραντίνας από επαφές κρουσμάτων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι όταν κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα, ΠΡΕΠΕΙ να επικοινωνεί με τον Προσωπικό του Ιατρό για οδηγίες και να μην μεταβαίνει ιδιωτικά για εξέταση, ιδιαίτερα σε πολυσύχναστους χώρους.