Ακόμα μια παρεξήγηση από τον κ. Ντάουνερ, ο οποίος παραμένει όμως!

Για ακόμα μια φορά παρακολουθήσαμε την ίδια «παράσταση» από τον κ. Ντάουνερ να μιλά για παρεξήγηση και ότι χαθήκαμε στη μετάφραση.

Είναι με μεγάλη μας λύπη που διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δεν ζητά με αποφασιστικότητα την απομάκρυνση του.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι ο κ. Ντάουνερ πρέπει να απομακρυνθεί το συντομότερο και να αντικατασταθεί με ένα αποτελεσματικό αντιπρόσωπο του ΟΗΕ, από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θεωρούμε θετική εξέλιξη την απόρριψη του Πρόεδρου Αναστασιάδη του χρονοδιαγράμματος και το ξεκαθάρισμα της θέσης του για συμμετοχή στις συνομιλίες, μόνο αν υπάρξει κοινό ανακοινωθέν που να περιλαμβάνει τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού προβλήματος. Όμως θεωρούμε ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και οι μεθοδεύσεις και τα ολισθήματα του κ. Ντάουνερ δεν θα αργήσουν να επαναληφθούν.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι δεν είναι αμερόληπτος και με απαράδεκτες μεθοδεύσεις προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελληνοκυπριακή πλευρά σε μονοπάτια πολύ επικίνδυνα. Μήπως όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια, συνιστούν ίντσα με ίντσα διολίσθηση προς τις Τουρκικές θέσεις;

Με αυτόν ως αντιπρόσωπο του ΟΗΕ, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, δεν υπάρχει σωτηρία. Συνομιλίες με αυτόν δεν πρόκειται να καταλήξουν σε κάτι σωστό. Αναμένουμε από την Κυβέρνηση τις ανάλογες κινήσεις.

Αναμένουμε επίσης ενημέρωση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις προτάσεις που καταθέτει ο κ. Μαυρογιάννης στις συνομιλίες με τους Τουρκοκύπριους. Ελπίζουμε να μην ζούμε ένα σενάριο όπως το γνωστό «λέμε ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ».

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ