Ακυβέρνητο σκάφος στα ανοικτά της Κύπρου – Διασώθηκαν 114 άτομα

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στήθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, επιχείρηση διάσωσης 114 περίπου ατόμων από τη Συρία, που βρίσκονταν σε σκάφος 40 περίπου ναυτικά μίλια νότια της Κύπρου.

Γύρω στις 23.30 χθες το βράδυ λήφθηκε πληροφορία σύμφωνα με την οποία ακυβέρνητο σκάφος μετέφερε 100 περίπου άτομα από τη Συρία και βρισκόταν σε απόσταση 40 περίπου ναυτικών μιλίων νότια της Κύπρου.

Η Αστυνομία ενημέρωσε αμέσως το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και άρχισε επιχείρηση προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να μεταφερθούν στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στη Λάρνακα.

Τρία σκάφη, δύο της Εθνικής Φρουράς και ένα της Λιμενικής Αστυνομίας, κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο όπου βρισκόταν το σκάφος και μέχρι τις επτά το πρωί είχαν μεταφερθεί στη Λάρνακα περίπου 114 άτομα.

Γύρω στις δύο τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι της Λάρνακας σύσκεψη υπό τον Υπουργό Εσωτερικών, στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, του Διευθυντή της Πολιτικής Άμυνας, των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Στο Λιμάνι της Λάρνακας πραγματοποιούνται εξετάσεις και ελέγχονται οι διασωθέντες, οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν είτε στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου είτε σε άλλο χώρο.