Ακρόαση για Βγενόπουλο – Μπουλούτα στις 30 Οκτωβρίου

Σχετικά με τη  ποινική υπόθεση με αριθμό 18567/12 που ήταν ορισμένη για σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αναφορικά με τα αξιόγραφα καταχωρήθηκαν  σήμερα στο Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου οι αγορεύσεις από τους δικηγόρους των Βγενόπουλου και Μπουλούτα.

Οι δικηγόροι της Λαϊκής Τράπεζας και του κ. Κουννή υιοθέτησαν τις αγορεύσεις των δύο πρώτων.

Επίσης έχει κατατεθεί γραπτή αγόρευση από τον δικηγόρο Κώστα Μελά από μέρος του παραπονούμενου.

Το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου επιφύλαξε την απόφαση του για τις 08:30 το πρωί της 30ης Οκτωβρίου του 2014.

Τα εντάλματα σύλληψης εναντίον των Βγενόπουλου και Μπουλούτα παραμένουν ανεκτέλεστα μέχρι τις 30 Οκτωβρίου του 2014.

Ο δικαστής ζήτησε από τον κ Κουννή να είναι παρών με την ίδια εγγύηση.

Στην προηγούμενη δικαστική διαδικασία ο δικηγόρος του παραπονούμενου Κώστας Μελάς είχε ζητήσει αναβολή της υπόθεσης για δύο μήνες ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Οι δικηγόροι της λαϊκής τράπεζας, δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα ενώ αντίθετα οι δικηγόροι των Βγενόπουλου , Μπουλούτα και Κουννή , έφεραν ένσταση ισχυριζόμενοι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πελατών τους για δίκαιη δίκη εντός εύλογου χρόνου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί να δώσει άλλη αναβολή καθώς με βάση τα δεδομένα που έχει ενώπιον του θεωρεί πως το δημόσιο συμφέρον δεν εξυπηρετείτο αν παραμείνει σε εκκρεμότητα η υπόθεση για άλλους δυο μήνες.

Ως εκ τούτου διέταξε όπως ακουστούν προδικαστικές ενστάσεις των Βγενόπουλου και Μπουλούτα σήμερα στις 8:30 το πρωί.

Στο μεταξύ η Γενική Εισαγγελία, στο παρόν στάδιο, δεν θα αναμειχθεί στην ιδιωτική ποινική υπόθεση έκδοσης και ανάθεσης των αξιογράφων αναμένοντας την ολοκλήρωση των ερευνών .

Η εν λόγω διερεύνηση της υπόθεσης υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 2 μηνών οπότε και ο Γενικός Εισαγγελέας θα είναι σε θέση να αποφασίσει κατά πόσον θα υιοθετήσει την υπόθεση και θα διευρύνει τις κατηγορίες και τους κατηγορούμενους ή αν θα την εντάξει σε νέα υπόθεση που θα καταχωρηθεί ή αν θα την αφήσει να συνεχίσει ως έχει.