Ακολουθείται συμφωνημένη διαδικασία πρόσληψης εποχικών ωρομισθίων

Υπάρχει συμφωνημένη διαδικασία με την εργατική πλευρά που ακολουθείται για την πρόσληψη του εποχικού ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, σχετικά με τις προσλήψεις του εποχικού ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού για το έτος 2013, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η εν λόγω διαδικασία προβλέπει ότι προσλαμβάνονται πρώτα οι εποχικοί ωρομίσθιοι αορίστου χρόνου, δηλαδή που έχουν συμπληρώσει 30 μήνες συνολική υπηρεσία.

Όταν και εφόσον εξαντληθεί ο σχετικός κατάλογος των ωρομισθίων αορίστου χρόνου, και δεδομένου ότι υφίστανται ανάγκες που δεν καλύφθηκαν, στα πλαίσια του εγκεκριμένου κατά Υπουργείο/Τμήμα/Υπηρεσία αριθμού, ακολουθείται η διαδικασία που προνοεί την αποστολή από τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας υποψηφίων για εποχική απασχόληση, οι οποίοι μαζί με το εποχικό ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό που εργάστηκε κατά τα τελευταία δύο έτη (2011 και 2012), είναι υποψήφιοι για πρόσληψη σε εποχικές θέσεις.

«Η συμφωνημένη διαδικασία Κυβέρνησης και εργατικής πλευράς έγινε για να διασφαλίζεται η αξιοκρατία και η χρηστή διοίκηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι η διαδικασία αυτή εφαρμόστηκε για τις φετινές προσλήψεις του εποχικού ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού, καθώς «οποιαδήποτε άλλη διαδικασία θα έθετε σε δυσμενέστερη θέση ωρομίσθιους με μεγαλύτερη διάρκεια εποχικής απασχόλησης ή θα παραβίαζε τον κατάλογο των ωρομίσθιων των Επαρχιακών Γραφείων Εργασίας».

Ακόμη, προστίθεται ότι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών θα έχει αύριο Τρίτη, 16 Ιουλίου, συνάντηση με τις συντεχνίες του ωρομίσθιου προσωπικού στα πλαίσια της Μικτής Εργατικής Επιτροπής για συζήτηση του θέματος, παρόλο που μέχρι τώρα δεν δέχτηκε κανένα παράπονο από τις συντεχνίες.

«Η δέσμευση της Κυβέρνησης για πρόσληψη του αριθμού των 1806 ατόμων εντός του 2013, θα υλοποιηθεί» καταλήγει η ανακοίνωση.