Ακιντζί: Έντονα ενοχλημένος από τις αντιδράσεις για φάρμακο από τη «Νότια Κύπρο»

Έντονα ενοχλημένος εμφανίστηκε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Ως γνωστόν ο Μουσταφά Ακιντζί, ζήτησε χθες από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όπως αποσταλούν φάρμακα και προστατετυικό υλικό στα κατεχόμενα. Ο Πρόεδρος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ακιντζί, αποδέχτηκε το αίτημά του.

Αυτό βέβαια προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των Κυπριών πολιτών κάτι το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του:

«Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω για κάποια σχόλια όσον αφορά τη δήλωση μου ότι 2000 κομμάτια φαρμάκου που παράγεται στη “Νότια Κύπρο” θα σταλούν σε εμάς. Δεν είναι δυνατόν να πιστέψω ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν τόσο πολύ μίσος και απογοήτευση στις καρδιές τους τέτοιες στιγμές.

Αφήνω τις άδικες επιθέσεις προς το πρόσωπο μου, είναι μεγάλη αδικία και ντροπή για τους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας. Γιατί αυτοί καθορίζουν και απαιτούν αυτή την πλήρωση αυτής της ανάγκης. Δεν ζητώ χλωροκίνη επειδή το βγάζω από το μυαλό μου.

Αν είναι ότι “δεν θέλουμε τίποτα, ακόμη και αν είναι στον τομέα της υγείας”, αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν κάποια ζητήματα. Είναι γνωστό ότι ακόμη και σε κανονικές περιόδους, είναι γνωστό ότι ορισμένες παροχές υγείας υπάρχουν σε ορισμένες περιοχές της Νότιας Κύπρου και είναι επίσης γεγονός ότι οι ασθενείς μας που επωφελούνται από τις υπηρεσίες αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επειδή τα οδοφράγματα είναι κλειστά.”

Η επίθεση του ιού Corona είναι ο κοινός εχθρός που απειλεί όλη την ανθρωπότητα.

Όλη η ανθρωπότητα πρέπει να αγωνιστεί ενάντια σε αυτό. Σε αυτόν τον αγώνα, όχι μόνο Τουρκοκύπριοι, ο Χριστιανο-Μουσουλμάνος δεν θα πρέπει να έχει θέση για κανένα διαχωρισμό. Η συνεργασία και η αλληλεγγύη τόσο εντός της κοινωνίας όσο και μεταξύ της κοινωνίας είναι αδύνατη. Εκτός αυτού, η διεθνής αλληλεγγύη και η συλλογική στάση είναι εξαιρετικά σημαντική. Το περιστατικό είναι αγώνας της ανθρωπότητας.”