ΑΚΕΛ: O Αρχιεπίσκοπος δεν είναι υπεράνω των νόμων, του κράτους και της κοινωνίας

O Αρχιεπίσκοπος δεν είναι υπεράνω των νόμων, του κράτους και της κοινωνίας, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι υπεράνω των νόμων, του κράτους και της κοινωνίας. Εντούτοις, η πλειοψηφία των κομμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας και ο Δήμαρχος για άλλη μια φορά επιφύλαξαν στον Αρχιεπίσκοπο ιδιαίτερη μεταχείριση ώστε να μην λογοδοτήσει για την αδιανόητη και παράνομη ενέργεια του να κατεδαφίσει διατηρητέα κτήρια στην οδό Ισοκράτους.

Αντίθετα, το ΑΚΕΛ κατάθεσε συγκεκριμένη πρόταση να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες ενάντια σε όσους παρανόμησαν και, ταυτόχρονα, να υποχρεωθεί ο Αρχιεπίσκοπος να αποκαταστήσει εντός σαφών χρονοδιαγραμμάτων τα ιστορικά κτήρια που κατεδάφισε παράνομα και αυθαίρετα. Το ΑΚΕΛ υπενθυμίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος διαπράττει ανάλογες παρανομίες και πολιτιστικά εγκλήματα σε βάρος της ιστορίας της πόλης. Το Δεκέμβρη του 2018, η Αρχιεπισκοπή κατεδάφισε άλλο διατηρητέο κτήριο, ιστορικής αξίας, το αρχοντικό της Ευγενίας Θεοδότου στην οδό Ασκληπιού.

Η επιλογή του Δημάρχου Λευκωσίας και των κομμάτων της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο που μεθόδευσαν και κατέληξαν σε μια απόφαση-χάδι για τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας, έρχεται σε κάθετη αντίθεση με το αίσθημα σύσσωμης της κοινωνίας και με τις στοιχειώδεις αρχές του κράτους δικαίου και της ισοπολιτείας.