ΑΚΕΛ: Nα τερματιστεί η μονομερής αναστολή λειτουργίας των οδοφραγμάτων

Nα τερματιστεί η μονομερής αναστολή λειτουργίας των οδοφραγμάτων και να εγκατασταθούν οι αναγκαίοι μηχανισμοί ελέγχου, τόνισε σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να εξηγήσει πως τεκμηριώνεται επιστημονικά η απόφαση της να αναστείλει προσωρινά τη διέλευση από κάποια από τα οδοφράγματα, σαν το πλέον δραστικό μέτρο πρόληψης.

-Να εξηγήσουν γιατί από όλα τα σημεία εισόδου στις ελεγχόμενες περιοχές από τη Δημοκρατία τα μοναδικά που έκλεισαν αφορούν στα οδοφράγματα.

-Να ενημερώσουν, συνακόλουθα, γιατί ενώ δεν υπάρχει καν επιβεβαιωμένο κρούσμα στα κατεχόμενα, έκριναν σαν μεγαλύτερη απειλή τις διελεύσεις από τα οδοφράγματα.

-Εφόσον οι έλεγχοι κρίνονται απαραίτητοι, να δώσουν απαντήσεις γιατί δεν φρόντισαν έγκαιρα να διασφαλίσουν μηχανισμούς ελέγχου σε όλα τα οδοφράγματα ώστε να μην απαιτηθεί το κλείσιμο κανενός οδοφράγματος.

-Θα πρέπει η κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί έλεγαν ακριβώς τα αντίθετα τις προηγούμενες μέρες τόσο ο Υπ. Εξωτερικών και ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά και το Υπ. Υγείας όταν οι εκπρόσωποι του αναφέρονταν στην αγαστή συνεργασία με την Τ/Κ πλευρά στο πλαίσιο της αρμόδιας τεχνικής επιτροπής.

Επειδή εκ των πραγμάτων το θέμα έχει και ευαίσθητες πολιτικές προεκτάσεις, τις οποίες έπρεπε να λάβει σοβαρά υπόψη η κυβέρνηση προτού προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, την καλούμε να τερματίσει τη μονομερή αναστολή λειτουργίας των οδοφραγμάτων εγκαθιστώντας αμέσως τους αναγκαίους μηχανισμούς ελέγχου σε όλα τα οδοφράγματα.