ΑΚΕΛ: Υποκρισία της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ στο θέμα του εταιρικού φόρου

Για υποκρισία της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ στο θέμα του εταιρικού φόρου, έκανε λόγο το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, Νεοκλής Συλικιώτης

Αυτούσιες οι δηλώσεις του:

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης επιβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση μελετά πιθανή αύξηση του συντελεστή εταιρικού φόρου.

Αυτό δημιουργεί ερωτηματικά για τη θέση αυτή της κυβέρνησης για την οποία όταν ήταν στην αντιπολίτευση ήταν κόκκινη γραμμή και μάλιστα δήλωναν απόλυτοι σε αυτό το ζήτημα.

Όταν η κυβέρνηση Χριστόφια πρότεινε για αύξηση του εταιρικού φόρου κατά 1%, από 10% σε 11% για δύο χρόνια, ο ΔΗΣΥ όχι μόνο διαφωνούσε αλλά με σειρά επιχειρημάτων προσπαθούσε να πείσει ότι η αύξηση αυτή θα έδινε κίνητρο στις διεθνείς επιχειρήσεις να μετακινηθούν εκτός Κύπρου εντός μιας μέρας. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξηγούσε «πόσο σημαντικό είναι για την Κύπρο που είναι χώρα παροχής υπηρεσιών, που στηρίζεται η οικονομία της κυρίως στις υπηρεσίες να διατηρηθεί ο χαμηλός εταιρικός συντελεστής». Επίσης έλεγαν ότι αυτό θα στόχευε όχι μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας.

Σήμερα οι κυβερνώντες προτείνουν αύξηση του από 12.5% στο 15%.

Η υποκρισία της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ φανερώνεται για ακόμη μια φορά ξεκάθαρα και στο ζήτημα της αύξησης του εταιρικού φόρου.