ΑΚΕΛ: Υπέρ της δημιουργίας υφυπουργείου τουρισμού με τροπολογίες

Υπέρ της δημιουργίας υφυπουργείου τουρισμού με τροπολογίες για τον ΚΟΤ, ανέφερε σε δήλωση του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ,  Στέφανος Στεφάνου μετά την συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών:

“Ως ΑΚΕΛ από θέμα αρχής είμαστε υπέρ της δημιουργίας υφυπουργείου Τουρισμού διατηρώντας βέβαια τους ενδοιασμούς μας σχετικά με τη συνταγματικότητα των προτάσεων που καταθέτει η Κυβέρνηση.

Καθοριστική σημασία έχει πώς τελικά θα δομηθεί το Υφυπουργείο Τουρισμό και πώς θα λειτουργεί αυτό. Έχουμε διαφωνίες με το κυβερνητικό νομοσχέδιο. Η πιο βασική διαφωνία μας έγκειται στο ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη διάλυση του ΚΟΤ. Κατά την άποψή μας ο ΚΟΤ δεν πρέπει να διαλυθεί. Πρέπει να παραμείνει αυτόνομος κάτω από την ομπρέλα του Υφυπουργό με καθορισμένες και συγκεκριμένες τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες. Έτσι θα αξιοποιείται η εμπειρία που έχει ο Κ.Ο.Τ στα ζητήματα τουρισμού και από την άλλη, έτσι θα υπάρχει αποκέντρωση. Με τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων δεν θα προκύπτει δυαρχία, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Για τη διατήρηση του ΚΟΤ στη δομή του Υφυπουργείου θα καταθέσουμε συγκεκριμένη τροπολογία.

Σημειώνω επίσης ότι απόψεις και για μια σειρά από άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα του τουρισμού και την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στην τουριστική βιομηχανία, έτσι ώστε να μην αποτελέσει η δημιουργία του Υφυπουργείου όχημα για να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα.

Ως ΑΚΕΛ στις 15/6/2018 που θα είναι η ψήφιση του Υφυπουργείου Τουρισμό θα έρθουμε με συγκεκριμένες τροπολογίες για να διασφαλίσουμε ότι ο Τουρισμός της Κύπρου δεν θα βρεθεί στο κενό και ότι ο Τουρισμός δεν θα εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα, αλλά θα εξυπηρετεί τη χώρα, το δημόσιο συμφέρον, την οικονομία και την κοινωνία.”