ΑΚΕΛ: Το μόνο που καταφέρνει ο ΠτΔ είναι να μένει ακόμη περισσότερο εκτεθειμένος

Το μόνο που καταφέρνει ο ΠτΔ είναι να μένει ακόμη περισσότερο εκτεθειμένος, ανέφερε σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικός όταν αφήνει σκιές για τη Γενική Γραμματεία των Η.Ε., τροφοδοτώντας σενάρια συνομωσίας γύρω από το πλαίσιο Γκουτέρες. Για ένα ζήτημα μάλιστα το οποίο ξεκαθάρισε με σαφήνεια στο πλαίσιο της Διάσκεψης στο Κράν Μοντάνα, ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ. Για να μην αναφερθούμε και στις δημόσιες δηλώσεις του κ. Έιντε στο πλαίσιο συνέντευξης του λίγες μέρες μετά.

Ειδικότερα, ξεκαθαρίστηκε, ότι το πλαίσιο προβλέπει κατάργηση εγγυήσεων, επεμβατικών δικαιωμάτων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, την αντικατάσταση των εγγυήσεων με τον μηχανισμό εφαρμογής της λύσης και τέλος την αναθεώρηση της συνθήκης συμμαχίας αφήνοντας προς συζήτηση αν θα υπάρχει ρήτρα αναθεώρησης ή αυτόματης κατάργησης για τα αγήματα της ΕΛΔΥΚ και της ΤΟΥΡΔΥΚ. Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Γκουτέρες τη μετατροπή της Κύπρου σε φυσιολογικό κράτος στο πλαίσιο της λύσης.

Δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης, με τον τρόπο που ενεργεί, δεν διορθώνει την κακή εικόνα πού έδωσε με τις αναφορές του σε δυο πλαίσια, της 30ης Ιουνίου και της 4ης Ιουλίου του 2017, με αποτέλεσμα να διαψευστεί από τον κ. Γκουτέρες μέσα από τις εκθέσεις του. Αντίθετα, το μόνο που καταφέρνει είναι να επιδεινώνει τη θέση και την αξιοπιστία του και να μένει ακόμη περισσότερο εκτεθειμένος.