ΑΚΕΛ: Το Κράτος οφείλει να σταθεί αρωγός για ρύθμιση του θέματος των ενοικίων

Το Κράτος οφείλει να σταθεί αρωγός για ρύθμιση του θέματος των ενοικίων, αναφέρει σε δήλωσή του ο Επικεφαλής του  Γραφείου Οικονομικών Μελετών, Χάρης Πολυκάρπου για το θέμα των ενοικίων

Όταν η Κυβέρνηση δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών δηλώνει ότι «η απευθείας στήριξη του Κράτους έχει υπερκαλύψει το θέμα των ενοικίων» δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: είτε δεν αντιλαμβάνεται τα πραγματικά δεδομένα για τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είτε θεωρεί ότι η κοινωνία τρώει κουτόχορτο.

Τα σχέδια απευθείας στήριξης καλύπτουν μόνο ένα μικρό μέρος των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων και σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους αναφορικά με τα ενοίκια, που έτρεχαν ακόμα και την περίοδο αναστολής των εργασιών τους. Ούτε τα φορολογικά μέτρα που έχει προτείνει η Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα εξ’ ου και η ανταπόκριση ήταν πενιχρή. Υπενθυμίζουμε ότι διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκπόνησαν σχέδια επιδότησης ενοικίου ενώ άλλες προχώρησαν σε αντίστοιχες ρυθμίσεις μείωσης του ενοικίου.

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι το Κράτος οφείλει να σταθεί αρωγός για ρύθμιση του θέματος, επιμερίζοντας το βάρος μεταξύ του ιδιοκτήτη, του ενοικιαστή και του Κράτους.