ΑΚΕΛ: Το έγκλημα του Συνεργατισμού δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο

Το έγκλημα του Συνεργατισμού δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο, τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ,  Άριστος Δαμιανού

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ σχεδίασε και εκτέλεσε το ξεπούλημα και το κλείσιμο του Συνεργατισμού, μιας από τις μεγαλύτερες κοινωνικές κατακτήσεις του λαού μας. Φόρτωσε δισεκατομμύρια χρεών στις πλάτες των πολιτών για να εγγυηθεί τα κέρδη μιας ιδιωτικής τράπεζας.

Το πόρισμα Αρέστη για το Συνεργατισμό τεκμηριώνει τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνώντων και ονομαστικά του τότε Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ευθύνες που όχι μόνο δεν ανέλαβαν αλλά ανερυθρίαστα κομπάζουν ότι αν είχαν την ευκαιρία θα έκαναν ξανά τα ίδια.

Την ίδια ώρα εντοπίζουμε σοβαρή καθυστέρηση στη διερεύνηση των όσων προκύπτουν από το πόρισμα για πιθανές αστικές και ποινικές ευθύνες, για την οποία οι κυβερνώντες πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Το σκάνδαλο του Συνεργατισμού δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. H κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ δεν θα αφεθεί να κουκουλώσει και αυτό το σκάνδαλο, ακολουθώντας την πεπατημένη όπως έπραξε με το τραπεζικό σκάνδαλο αλλά και παλαιότερα με το ΧΑΚ.

Μελετώντας το ενδεχόμενο παραγραφής αγώγιμων δικαιωμάτων σε βάρος των πρωταίτιων του τραπεζικού σκανδάλου και λαμβάνοντας υπόψη ανάλογη τεκμηρίωση που υπήρξε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ήδη προώθησε στη Βουλή των Αντιπροσώπων πρόταση νόμου για δωδεκάμηνη παράταση της παραγραφής, για να δοθεί η δυνατότητα για έγερση αγωγών από πολίτες αλλά και από τη Δημοκρατία.