ΑΚΕΛ: Τεράστια κρίση στην Παιδεία με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργού

Τεράστια κρίση στην Παιδεία με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργούρ, τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο Επικεφαλής γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης.

Μετά τις σημερινές αποφάσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων είναι ξεκάθαρο ότι μπαίνουμε σε μια τεράστια κρίση στο χώρο της Παιδείας. Την αποκλειστική ευθύνη για την κρίση αυτή φέρουν ο Υπουργός Παιδείας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η ουσία της κρίσης είναι η αυταρχική και ετσιθελική συμπεριφορά των κυβερνώντων. Οι κυβερνώντες αρνούνται οποιοδήποτε διάλογο και προχωρούν με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Την ευθύνη της κρίσης την φέρουν οι κυβερνώντες, το κόστος θα το πληρώσουν χιλιάδες μαθητές, χιλιάδες γονείς και χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Το κόστος της κυβερνητικής αναλγησίας θα το πληρώσει η Δημόσια Εκπαίδευση και οι νέοι μας. Καλούμε για ακόμα μια φορά τον Υπουργό Παιδείας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εισέλθουν από μηδενική βάση σε ένα δημοκρατικό διάλογο για την αποφυγή της κρίσης και επίτευξη των καλύτερων δυνατών λύσεων.

Καλούμε τους Κυβερνώντες να σταματήσουν να συμπεριφέρονται αυταρχικά και να δώσουν τόπο στο δημοκρατικό διάλογο. Είναι ενδεικτικό ότι από την ανάληψη της νέας Κυβέρνησης Αναστασιάδη την 1η Μαρτίου δεν έχει συνέλθει κανένα από τα θεσμοθετημένα σώματα για το διάλογο στην Παιδεία, όπως για παράδειγμα το Συμβούλιο Παιδείας.