ΑΚΕΛ: Τα προβλήματα βοούν και η Κυβέρνηση μεταθέτει αλλού τις ευθύνες

Τα προβλήματα βοούν και η Κυβέρνηση μεταθέτει αλλού τις ευθύνες, ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας:

“Τα προβλήματα στη χώρα βοούν, οι πολίτες ανησυχούν, η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τις μεταθέτουν σε άλλους.

Στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, που επικρατεί το χάος και οι πολίτες ταλαιπωρούνται αφάνταστα, οι κυβερνώντες επιρρίπτουν τις ευθύνες στους λειτουργούς Υγείας.

Στο τομέα της Παιδείας, οι κυβερνώντες φορτώνουν τα τεράστια προβλήματα στους ώμους των εκπαιδευτικών.

Για την πάταξη της εγκληματικότητας, η οποία συνεχίζει να καλπάζει, οι κυβερνώντες απλά περιορίζονται σε επικοινωνιακές τακτικές και παραστάσεις.

Την τακτική της μετάθεσης των ευθυνών ακολουθεί και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Στη χθεσινή επίσκεψή του στη Λεμεσό, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την μη εκπλήρωση δεσμεύσεων που ανέλαβε προηγουμένως, έριξε την ευθύνη στη δημόσια υπηρεσία, στους λειτουργούς και στις διαδικασίες. Με τη συμπεριφορά τους οι κυβερνώντες τινάζουν στον αέρα κάθε γέφυρα συνεννόησης και συναίνεσης.

Οι κυβερνώντες βρίσκονται στην εξουσία έξι χρόνια και ποτέ δεν ένιωσαν την ανάγκη να αναλάβουν έστω και μια ευθύνη για τα προβλήματα. Στην πρώτη τους θητεία τα έριχναν στους προηγούμενους. Στην νέα τους θητεία, άρχισαν να ρίχνουν τις ευθύνες στους λειτουργούς της Δημόσιας Υπηρεσίας και στις διαδικασίες.

Κι αν στους πολίτες έμεινε έστω μια αμυδρή ελπίδα ότι οι κυβερνώντες θα ασχοληθούν σοβαρά επιτέλους με τα προβλήματα του κόσμου, η ατάκα του Προέδρου ήταν αποστομωτική: «Θα τοποθετηθώ εντός των ημερών». Ούτε πως συμβαίνει τίποτα στη χώρα.