ΑΚΕΛ: Σ’ αυτούς που γονατίζουν από την ακρίβεια να λογοδοτήσει η κυβέρνηση

Σ’ αυτούς που γονατίζουν από την ακρίβεια να λογοδοτήσει η κυβέρνηση, τόνισε σε δήλωσή του ο Χάρης Πολυκάρπου, επικεφαλής του τομέα οικονομίας του ΑΚΕΛ.

Καθημερινά κατακλυζόμαστε από επιστολές επιχειρηματιών που εκφράζουν την αγωνία τους για το κόστος ενέργειας, από επιστολές απλών ανθρώπων που νιώθουν ότι η κατάσταση με την ακρίβεια έχει γίνει αφόρητη, που ζητούν να παρθούν μέτρα, τώρα. Όμως κάθε μέρα που περνά -και οι εργαζόμενοι χάνουν 10% του μισθού τους- η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποίηση. Κάθε μέρα που περνά -και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πληρώνουν διπλάσιο κόστος ενέργειας και ηλεκτρισμού- κυβέρνηση και Συναγερμός μοιράζουν ο ένας στον άλλο συγχαρητήρια.

Δυστυχώς για τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τους αυτό-εργοδοτούμενους και τους συνταξιούχους, για τους αγρότες και τους φοιτητές, για την κοινωνία ολόκληρη, στο πηδάλιο της χώρας βρίσκεται μια κυβέρνηση που είναι απέναντι τους.

Μια κυβέρνηση, η οποία στο κάλεσμα του Γ.Γ. του ΟΗΕ για φορολόγηση των μυθικών κερδών των εταιρειών στον τομέα της ενέργειας, απαντά με σιωπή. Που αφήνει την κοινωνία στο έλεος της ακρίβειας, εμποδίζοντας την υιοθέτηση προτάσεων νόμου με πρόσχημα βολικές δικαιολογίες. Που επιλέγει να βλέπει τα ταμεία του Κράτους να γεμίζουν με έσοδα από τους αυξημένους φόρους αντί να στηρίξει την κοινωνία.

Ολόκληρη η κοινωνία, από το πρωί μέχρι το βράδυ αγωνίζεται για να τα βγάλει πέρα με την ακρίβεια. Πρώτο καθήκον της κυβέρνηση και του Συναγερμού δεν είναι να ρίχνουν τόνους μελάνι για να απαντούν στο ΑΚΕΛ. Πρώτο καθήκον τους είναι να στηρίξουν την κοινωνία. Σε αυτή να λογοδοτήσουν πρώτα.