ΑΚΕΛ: Συνεδρία του πολιτικού γραφείου στον «απόηχο» του εκλογικού αποτελέσματος

ΑΚΕΛ: Συνεδρία του πολιτικού γραφείου στον «απόηχο» του εκλογικού αποτελέσματος

Συνέρχεται σήμερα, στις 10:00 το Πολιτικό Γραφείο της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ όπου θα συζητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο έφερε σημαντική μείωση στα ποσοστά του κόμματος.

Σε ανακοίνωση χθες το ΑΚΕΛ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αρνητικό για το ΑΚΕΛ.

«Αυτό το αναγνωρίσαμε από την πρώτη στιγμή και δεν κρυφτήκαμε πίσω από το γεγονός ότι και τα τέσσερα παραδοσιακά κόμματα είχαν απώλειες. Έχουμε ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για να συζητήσουμε αυτοκριτικά και τολμηρά για τα λάθη και τις αδυναμίες μας, που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα, να λάβουμε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις και σκληρά να εργαστούμε για να επανέλθουμε εκεί που η Ιστορία του Κόμματος επιτάσσει».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε επίσης ότι «μαζί με την αξιολόγηση του αποτελέσματος των εκλογών θα δούμε και τα ζητήματα που αφορούν στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος».

«Θα προσπαθήσουμε μέσα από μια συλλογική συζήτηση να βρούμε, να εντοπίσουμε που είναι τα προβλήματα, τι έφταιξε και τι πήγε στραβά για να έχουμε αυτό το κακό εκλογικό αποτέλεσμα και να πάρουμε τις αποφάσεις μας», πρόσθεσε.

«Όροι όπως είναι η δημοκρατία, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός δεν έχουν την ίδια βαρύτητα πλέον για αρκετούς, σίγουρα χρειάζεται ανανέωση προσώπων, αλλά ανανέωση στη δομή του, στον τρόπο λειτουργίας, τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τον κόσμο», ανέφερε το μέλος πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, Ελένη Μαύρου.