ΑΚΕΛ: Συγκλονισμός και έντονη ανησυχία για την επίθεση κατά αστυνομικών

Συγκλονισμό για την δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών και έντονη ανησυχία για την έξαρση της εγκληματικότητας εκφράζει σε γραπτη ανακοίνωση το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης:

“Είναι με συγκλονισμό που παρακολουθούμε το νέο κρούσμα ακραίας εγκληματικότητας, της επίθεσης, εν ώρα καθήκοντος, κατά δύο αστυνομικών.

Το πρώτιστο αυτή τη στιγμή είναι να εξελιχθεί η υγεία των δύο αστυνομικών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ευχές μας, η εκτίμηση και η αγάπη μας συντροφεύει τους δύο αστυνομικούς μας και τις οικογένειές τους.

Η επίθεση κατά των δύο αστυνομικών έρχεται να ενισχύσει μια ζοφερή εικόνα των τελευταίων εβδομάδων, με σοβαρότατα εγκλήματα όπως φόνους, εμπρησμούς και ληστείες. Εκφράζουμε την έντονή μας ανησυχία για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται.

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν και οι πολίτες όπως αυτή απεικονίζεται σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΣΗΜΕΡΙΝΗ». Το αίσθημα της ανασφάλειας φαίνεται να είναι κυρίαρχο σήμερα στην κυπριακή κοινωνία.

Οι έντονες σημερινές δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη περί «μηδενικής ανοχής» στο έγκλημα θα είχαν νόημα εάν προέρχονταν από ένα πρόεδρο που μόλις έχει εκλεγεί και όχι από ένα πρόεδρο που βρίσκεται στον έκτο χρόνο της διακυβέρνησής του. Θα είχαν νόημα εάν η χτεσινή γκανγκστερική επίθεση ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός και όχι ακόμα ένας ανησυχητικός κρίκος σε μια αλυσίδα σοβαρά εγκλήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι αστυνομικοί, οι δυνάμεις ασφαλείας του κράτους πρέπει να έχουν τα μέσα, τη σωστή δομή και τη στήριξη για να μπορούν να αντιδρούν αποτελεσματικά. Σε αυτό το τομέα υπάρχουν προφανώς σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Προβλήματα που επηρεάζουν την επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας. Αυτά δεν τα λέμε εκ των υστέρων ή συγκυριακά, αλλά τα έχουμε κατ΄ επανάληψη καταγγείλει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, στα αρμόδια σώματα και στην κυπριακή κοινωνία.”